Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko dosad još uvijek ne prati godišnji World's Greatest Drag Race video u organizaciji časopisa Motor Trend, taj nije pravi oktanski fan. Sada su odradili novu utrku punu sportskih automobila iz više klasa, pa pogledajmo rezultate!

Vratio nam se World's Greatest Drag Race sa 10 najboljih automobila današnjice u klasi superautomobila ali i onih više svjetovnih sportskih modela koje si zapravo i možemo priuštiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju Slika nije dostupna Concept One Lexani pokazao svoj luksuzni Cadillac Escalade

Ove godine na stazi su se našli neki prilično impresivni automobili. Skupina od 10 odabranih uključuje sljedeće ljepotane: Alfa Romeo 4C, BMW i8, BMW M4, Chevrolet Camaro Z/28, Ford Fiesta ST, Jaguar F-Type R Coupe, Nissan GT-R Nismo, Porsche 911 Turbo S, Subaru STI te VW Golf GTI.

Ovih 10 ljepotana poredalo se u nizu na napuštenom aerodromu u mornaričkoj bazi El Toro da bi vidjeli tko je najbrži. Očigledno je popis vrlo šarolik s predstavnicima iz raznih klasa automobila s različitim performansama i izlaznom snagom, pa se mnogi stoga pitaju u čemu je svrha postaviti ih sve zajedno u jednu ekstremnu utrku ubrzanja.

Ako se pitate kako se baš ovih deset modela našlo u velikom okršaju na 400 metara, ove godine u skupinu velikih 10 ušlo je svih deset natjecatelja za Best Driver's Car nagradu za 2014. u organizaciji Motor Trenda i Mobil 1.

Unatoč tomu, valja reći da bismo od Motor Trenda očekivali da će se na popisu desetorice naći neki drugi noviteti poput Lamborghini Huracana ili pak Chevrolet Corvette Stingraya, ali očito je da će te automobile iskoristiti za neku novu utrku, možda uz Dodge Challenger Hellcata i druge nove beštije.

Evo zašto nije pametno utrkivati se automobilom po kiši

U svakom slučaju, okršaj odabranih 10 automobila svakako je zanimljivo pogledati iako će se utrka na kraju svesti na dva-tri konkurenta, kao što je i za očekivati. Pretpostavljate li koji bi to mogli biti? Pogledajte i saznajte.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene