Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon!

Objavljena prva fotografija Fiata 500X

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj malenog retro-modela iz Fiata upravo je dobila prinovu. Riječ je o modelu povišene podnice i s pogonom na dva ili četiri kotača. Premijera se očekuje na pariškom salonu.

Fiatov kompaktni crossover, model 500X, svoju će svjetsku premijeru imati na predstojećem pariškom auto salonu, a upravo je objavljena prva službena fotografija ovog modela koja je proizvođaču očito više trebala poslužiti kao svojevrsni teaser skorašnjeg predstavljanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Logičan smjer Fiat priprema veći crossover Slika nije dostupna Crossover sa škorpionom Fiat 500X i u Abarth izvedbi

Sudeći prema onome što možemo razaznati na priloženoj fotografiji ovaj model uvelike nalikuje automobilu kojega smo mogli vidjeti prije dvije godine na slici sa službenog lansiranja modela 500L kada je Fiat ujedno najavio novo širenje ponude ovog modela. Drugim riječima, čini se kako je Fiat dizajn modela 500X finalizirao još prije najmanje dvije godine.

Podsjetimo se, Fiat 500X će svoju platformu i veliki broj komponenti dijeliti s Jeepom Renegade, a isto dakako vrijedi i za motorizaciju pa će ovaj automobil pokretati nekoliko 4-cilindričnih turbo benzinskih MultiAir i dieselskih MultiJet II motora. Također, kupcima će na izboru stajati i izvedbe s pogonom na dva te na sva četiri kotača, kao i ručni te automatski mjenjači, uključujući 9-stupanjski automatski te 6-stupanjski DDCT s dvije spojke.

Službene podatke o ovom automobilu možemo očekivati i prije otvaranja pariškog auto salona 4. listopada, dok se početak prodaje može očekivati prije kraja ove godine. Konkurenciju će mu činiti Nissan Juke, Renault Captur i sl.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene