Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15. rujna

Novi Porsche 911 u auto salonu u Frankfurtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15. rujna otvara se auto salon u Frankfurtu na kojem ćemo, među stotinjak premijera, imati prilike vidjeti i potpuno novi Porsche 911.

U staroj dobroj maniri Carrera je tek blago promijenila izgled ali su novosti ispod lima prilično impresivne. Međuosovinski razmak je povećan za 10 centimetara, dužina za 5, širina za 6,5 dok je visina reducirana 1 centimetar. Sve to novoj 911-ici, interne oznake 991, osigurava još agresivniji izgled.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rimac u Frankfurtu predstavio fenomenalni Concept One Slika nije dostupna Ford Fiesta ST koncept

Osnovnu Carreru sada pokreće novi 3,4 litreni bokser s 350 konja, dok je za Carreru S rezerviran 3,8 litreni motor s 50 konja više. Ubrzanja su sjajna, od 0 do 100 za 4,6, odnosno 4,3 sekunde.

Najveća je novost svakako novi sedmerostupanjski ručni mjenjač, sa sedmom brzinom vrlo dugog prijenosa, dok će svi željni automatike moći odabrati PDK s dvostrukom spojkom, također sa sedam stupnjeva. Uporabom aluminija, čelika i kompozitnih materijala ukupna je težina smanjena za 45 kilograma. Novi Porsche 911 u njemačke salone stiže 3. prosinca gdje će na modelu Carrera stajati cijena 88,037 eura te na modelu Carrera S 102,436 eura.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene