Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi Chrysler 200 na Alfinoj platformi izgleda odlično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon niza neslužbenih informacija, Chrysler je napokon odlučio objaviti službene podatke o novoj generaciji limuzine srednje klase koja moramo priznati izgleda odlično.

Chrysler 200 u potpunosti je novi automobil ne samo u pogledu dizajna veći je i tehnološki daleko napredniji od svog prethodnika, kažu iz Chryslera. Nova generacija zadržala je relativno nepromijenjen vanjski izgled iako osuvremenjen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Stražnji dio nešto je više podignut od tla a među osebujnim vanjskim elementima valja spomenuti sjajno crne ukrasne elemente, integrirane duple ispušne cijevi te 19-inčne Hyper Black aluminijske naplatke. Rešetka hladnjaka i svjetlosni sklopovi s LED dnevnim svjetlima integrirani su u prednji branik a još jedna novina jest nova Chryslerova oznaka.

Temeljen na CUS modularnoj platformi koja je preuzeta s Alfa Romeo Giuliette, novi Chrysler 200 nuditi će se sa standardnim 2.4-litrenim MultiAir2 Tigershark četverocilindričnim benzinskim motorom koji dostavlja 184 KS i 234 Nm okretnog momenta dostupnih pri 4.600 o/min uparen s 9-stupanjskim automatskim prijenosom.

U ponudi je i 3.6-litreni Pentastar V6 motor s 295 KS i 355 Nm okretnog momenta dostupnog pri 4.250 o/min koji je 7 posto učinkovitiji od prethodne jedinice zahvaljujući istom 9-stupanjskom automatiku.

Najbolja poboljšanja ipak se nalaze u unutrašnjosti vozila. Između dvaju standardnih okruglih mjernih instrumenata Chrysler je postavio 7-inčni ekran koji vozaču pruža važne informacije te se ujedno može podesiti prema željama vozača preko gumbiju na upravljaču. Chrysler se ponovno odlučio na UConnect infotainment sustav koji koristi 8.4-inčni ekran na dodir te nudi niz funkcija poput iščitavanja SMS poruka na glas.

Interijer je stoga pažljivo osmišljen i ergonomski dizajniran s brojnim luksuznim elementima koji podižu opći dojam. Cijeli putnički prostor kvalitetno je izrađen i bogato opremljen kožnim sjedalima, kružnom ručicom mjenjača, lebdećim središnjim grebenom koji pruža i dodatan prostor za odlaganje predmeta poput telefona koji se može i puniti preko utora na grebenu.

Nova limuzina također će se moći naručiti i s novim pogonom na sva četiri kotača koji može automatski otspojiti i spojiti stražnju osovinu po potrebi i pri bilo kojim brzinama. Kad se snaga prenosi na sva četiri kotača, čak 60 posto dostupne snage može se prenijeti na stražnje kotače dok 'Sport' način rada nudi dodatno uzbuđenje u vožnji za one koji vole dinamičniju vožnju.

Odmah da dodamo da je prije nekoliko dana, točnije 21. siječnja 2014., FIAT je postao jedinstveni vlasnik Chrysler Grupe nakon što je otkupio dionice američkog automobilskog brenda od VEBA Trusta. Izvršni direktor FIAT-a i Chryslera, Sergio Marchionne, trebao bi ostati na čelnoj poziciji tvrtke najmanje do kraja 2016. kad bi se dvije tvrtke konačno trebale udružiti u jednog globalnog proizvođača automobila.

Sve u svemu, nama se jako sviđa novi Chrysler 200. Nadamo se da će FIAT uvidjeti potencijal ovog automobila te ga ponuditi na europskom tržištu.

Pogledajte veliku foto galeriju i video priloge koje smo pripremili za vas!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene