Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napredniji u svakom pogledu

Novi Audi A4 sve bliže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službena premijera nove generacije modela A4 će se održati na frankfurtskom auto salonu ove jeseni, a prve tvorničke podatke i fotografije možemo očekivati i ranije. Kako se bliže ti dani sve je više saznanja o ovom popularnom ingolstadtskom automobilu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bogata motorizacija Audi najavio novi A4 Slika nije dostupna Otežan promet Oprez na A2: Prometna nesreća kod čvora Krapina

Nedugo nakon limuzine, čija će prodaja krenuti do kraja ove godine, kupcima će biti ponuđena i karavanska Avant verzija, a zatim i obitelj modela A5, odnsno Coupe, Cabriolet i Sportback.

Kada je riječ o dizajnu novi će A4 zadržati osnovne linije i proporcije svog prethodnika te će se raditi o tzv. evoluciji linija prethodnika, no s mnogim novim i modernijim detaljima, poput primjerice svjetala i sl.

Novi A4 više neće biti najmanja limuzina u audijevoj ponudi s obzirom kako je ta uloga sada povjerena limuzinskoj izvedbi manjeg A3. kako bi se ta dva automobila dodatno razlikovala novi bi A4 trebao narasti ponešto dimenzijama, no unatoč tome će od svog prethodnika biti lakši za barem stotinjak kilograma, ako ne i više. Posljedica je to naprednijih metoda izrade i upotrebe lakših materijala, a poglavito prelaska na MLB Evo platformu.

Veliki korak naprijed se očekuje i kod voznih sposobnosti ovog automobila čemu će pridonijeti unaprijeđeni ovjes, upravljački i kočnički sustavi te dakako motorizacija. Dakako radit će se o TDI i TFSI motorima, a kupci će moći izabrati i e-tron hibridne modele koji će imati i određenu električnu autonomiju dovoljnu za kraća putovanja.

Konkretnije, što se motorizacije ovog automobila tiče o njoj smo vas već izvijestili, no podsjetimo kako bi standardnu ponudu trebali činiti:
• 1.4 TFSI COD (cylinder on demand), 125 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač;
• 1.4 TFSI, 150 KS, 6-stupanjski ručni / 9-stupanjski S tronic;
• 1.4 TFSI COD, 180 KS, 6-stupanjski ručni / 9-stupanjski S tronic;
• 2.0 TFSI, 225 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač;
• 2.0 TFSI quattro, 245 KS, 9-stupanjski S tronic;
• 2.0 TFSI quattro hybrid, 225 KS + 35 KS, 9-stupanjski S tronic;
• 3.0 TFSI quattro, 272 KS, 9-stupanjski S tronic;
• 1.6 TDI, 120 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač;
• 2.0 TDI, 125 KS, 150 KS, 177 KS, 6-stupanjski ručni / 9-stupanjski S tronic;
• 2.0 TDI quattro, 177 KS, 190 KS, 6-stupanjski ručni / 9-stupanjski S tronic;
• 2.0 TDI, 220 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač;
• 3.0 TDI quattro, 218 KS, 260 KS, 9-stupanjski S tronic;
• 2.0 TDI e-tron, 190 HP + 136 HP (dva električna motora), 9-stupanjski S tronic.

Na samom vrhu će se nalaziti RS4 čiji se dolazak očekuje 2017, a njega će pokretati novi bi-turbo 6-cilindrični pogonski stroj snage iznad 430 KS.

U borbi sa žestokom konkurencijom novom Audiju A4 će svakako pomoći i bogata oprema, a između ostalog izvori navode i kako bi ovaj automobil trebao dobiti i sustav autonomnog upravljanja pri manjim brzinama.

Na kraju podsjetimo kako je nedavno objavljeno nekoliko fotografija na kojima se navodno nalaze detalji novog A4 koje možete pogledati ovdje.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene