Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nove informacije i video materijali Audi-a A8 Hybrid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi je izbacio hrpu novih fotografija kao i dva video klipa nadolazeće hibridne limuzine – Audi A8 Hybrid

Audi A8 Hybrid stiže u prodaju krajem proljeća kao jedna od najštedljivijih luksuznih limuzina na svijetu. Za konvencionalan pogon zadužen je 2.0-litreni TFSI motor koji radi u kombinaciji s elektromotorom pružajući sveukupno 245 KS. Perjanica njemačkog brenda u prosjeku troši tek 6.4 litre goriva na 100 km.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model

Novi A8 Hybrid ujedno je i najlakša hibridna limuzina u klasi s ukupnom masom od 1.870 kg. Takva brojka dijelom je rezultat činjenice da dodatne komponente hibridnog pogonskog sklopa na vazi pokazuju oko 130 kg ali i ultra-lake karoserije Audijeve limuzine izrađene na ASF strukturi (Audi Space Frame) mase tek 231 kg.

Šasija novog A8 Hybrida također je rezultat bogatog iskustva Audija u ultra-lakim konstrukcijama te ista kombinira izvrsnu udobnost u vožnji sa sportskim voznim karakteristikama. Ovjes je izrađen od ultra-lake slitine a servo-upravljač za rad koristi poseban elektromehanički pogon. Audijev Drive Select sustav i podesivi zračni ovjes s kontrolom rada amortizera dolaze kao dio standardne opreme. Masovni 19-inčni naplatci kod novog A8 Hybrida dolaze u novom dizajnu.

Audi A8 Hybrid u prodajne salone u Njemačkoj i drugim europskim zemljama stiže u svibnju. Standardna verzija (što se tiče međuosovinskog razmaka) biti će ponuđena po početnoj cijeni od 77.700 eura dok će 'L' varijanta s produženim međuosovinskim razmakom koštati 85.400 eura a ista u salone stiže nešto kasnije. Velik proizvodni udio namijenjen je za izvor, ponajprije Kinu.

Većina budućih potencijalnih kupaca Audi A8 Hybrida po proizvođačevu mišljenju biti će relativno mladi, visoko obrazovani ljudi s visokim primanjima. Prema istraživanjima takvi kupci vode otvoren i kozmopolitski život s širokim kulturnim interesima dok istovremeno žele svoj financijski uspjeh dovesti u ravnotežu s odgovornošću prema okolišu.

Audi A8 Hybrid donosi snagu 6-cilindraša u kombinaciji s potrošnjom 4-cilindričnog motora. Konvencionalnu stavku hibridnog pogonskog sustava čini Audijev 2.0-litreni TFSI benzinski agregat koji u kombinaciji s elektromotorom ukupno dostavlja 245 KS i maksimalan okretni moment od 480 Nm. Luksuzna hibridna limuzina iz Audija moći će koristeći isključivo elektromotor postizati brzine do 100 km/h dok je domet elektromotora do tri kilometra pri stabilnoj brzini do 60 km/h. Isto je posebno korisno i značajno u svakodnevnoj vožnji po gradu prilikom koje vožnjom u gradskoj gužvi A8 Hybrid ne ispušta niti jedan miligram CO2.

Audi A8 Hybrid tako do stotke ubrzava za 7.7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 235 km/h. Prosječna potrošnja u EU ciklusu iznosi manje od 6.4 l/100km dok se emisije CO2 kreću ispod 148 g/km.

Elektromotor energiju crpi iz litij-ionske baterije mase 36.7 kg koja je smještena u području prtljažnika koje je potpuno zaštićeno od udaraca ili oštećenja (npr. prilikom sudara). Ista pruža 1.3 kWh nominalne energije i do 40 kW snage. Za hlađenje baterije zrakom koriste se dvije različite metode, ovisno o potrebi. Zrak do baterije dolazi kroz putnički prostor ali i putem posebnog sustava hlađenja spojenog na automatsku klimu. Baterija stoga uvijek ostaje u traženom temperaturnom rasponu za optimalan rad tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Elektromotor i elektronika servo upravljača koja je također kompaktnih dimenzija i služi kao kontrolor između elektromotora i baterije oba imaju sustav vodenog hlađenja.

Vezano za vanjski izgled vozila, Audi A8 Hybrid razlikuje se od standardnog A8 modela po vrlo suptilnim detaljima. Hibridna limuzina biti će prepoznatljiva po posebno dizajniranim 10-krakim alu naplatcima promjera 18 inča u standardnoj konfiguraciji dok je moguće opcionalno naručiti i 19-inčne naplatke. Na karoseriji nailazimo na oznake hibridnog pogona, a Audi je ubacio i posebnu Arctic Silver boju karoserije koja će se ekskluzivno moći naručiti samo s hibridnim modelom. Metalik boja, trozonska klima, LED prednja svjetla i BOSE audio sustav dolaze kao dio standardne opreme.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene