Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi hibrid iz Škode

Nova Škoda Superb će dobiti plug-in hibridnu izvedbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući tehnici najnovije generacije VW Passata, sljedeći će Superb postati prva Škoda s hibridnom izvedbom. No, očekuju se i druge novosti, ponajprije još atraktivniji dizajn i bogatija oprema.

Nova generacija Škode Superb biti će prvi model ovog proizvođača koji će kupcima postati dostupan i u hibridnoj izvedbi. Tako barem tvrde britanski mediji koji prenose, pozivajući se na "insajdere", kako će ovaj model preuzeti tehnologiju s nedavno predstavljene osme generacije VW Passata.

Pročitajte i ovo Policija u Pragu Praška pucnjava Nakon pokolja Češka postrožila zakone o oružju Slika nije dostupna Novi detalji Škoda objavila teaser nove Fabije

Konkretnije, radit će se o pogonskom sklopu kojeg će činiti benzinski 1,4-litreni TSI (turbo) snage od 156 KS uparen s električnim motorom snage od 109 KS (kombinirana najveća snaga dostiže 211 KS, a najveći okretni moment 400 Nm). Ovaj bi hibrid trebao ponuditi autonomiju do 50 km u električnom načinu rada, odnosno više od 1000 km u kombinaciji benzinskog i električnog pogona.

Dizajn novog Superba će biti temeljito osvježen, a do sada najbolji primjer kako će izgledati nam daje priložena (navodno službena skica) ovog modela. Kupce će nova generacije Škode Superb pokušati privući i naprednim tehnološkim rješenjima te bogatijom opremom s kojom će opravdati status vodećeg modela škodine ponude. Na tom će mjestu Superb ostati još najmanje sljedeće desetljeće.

Dakako, budući će Superb kupcima ostati dostupan u karavanskoj i limuzinskoj izvedbi, a temeljit će se na modularnoj platformi MQB. Recimo i kako će motor 3.6 V6 FSI biti izbačen iz ponude te će najveći dostupni motori biti oni obujma od 2 litre.

Više na Autonet.hr.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene