Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wankel motor ipak ima budućnost

Nova Mazda RX-7 stiže 2020?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine o potencijalnoj revitalizaciji modela RX-7 su opet počele kružiti internetom, a ovaj put je izvor inače poprilično pouzdani britanski Autocar.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST RABLJENOG Maraton test 100.000 km u Mazdi 3 Slika nije dostupna Odaberi Mazdu za Andreu Andrassy

Naime, prema informacijama spomenutog izvora Mazda, unatoč opetovanom nijekanju, ipak radi na razvoju novog RX modela.

Točnije, taj bi se automobil trebao vrlo vjerojatno temeljiti na platformi modela MX-5, a pokretat će ga novi rotacijski, odnosno Wankel motor koji će snagu i moment na podlogu prenositi putem pogona na stražnje kotače. Naime, Mazda i dalje radi na razvoju tehnologija vezanih uz ovu vrst motora u želji da se eliminiraju njegovi uobičajeni nedostaci te dodatno naglase i iskoriste njegove prednosti.

Za sada nema drugih konkretnijih informacija, osim činjenice kako će se raditi o dvosjedu koji će nositi oznaku RX-6 ili RX-7. Sve ovo dakako treba uzeti s rezervom, no navodno bi premijera ovog automobila trebala biti održana tijekom 2020, odnosno Mazdi će poslužiti kao rođendanski poklon za stoti rođendan.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene