Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačiji dizajn

Nova Kia Sportage stiže u Frankfurt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Kia će na predstojećem frankfurtskoma utosalonun sredinom idućeg mjeseca predstaviti novu, četvrtu generaciju modela Sportage. Točnije, TheKoreanCarBlog koji je objavio ovu vijest se poziva na insajderske izvore te donosi još nekoliko detalje o ovom novitetu.

 

Pročitajte i ovo Novi svjetski poredak – KIA ima najbolju premium limuzinu? - 5 VRUĆI METAL Novi svjetski poredak – KIA ima najbolju premium limuzinu? Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi SUV dvoboj - KIA Stonic & Hyundai Kona

Što se dizajna tiče čini se kako će Tucsonov brat biti osjetno drugačiji od svog prethodnika, a cilj dizajnera je sportska elegancija koja će biti začinjena novim LED svjetlima i sl. detaljima. Maska će biti nešto niža, završeci ispuha kromirani, a tu je i krovni spojler s trećim kočničkim svjetlom. Također, može se očekivati i aluminijska zaštita prednjeg i stražnjeg dijela podvozja.

Unutrašnjost bi također trebala biti značajno naprednija i modernije uređena od one u prethodnoj generaciji, odnosno činit će ju elementi dizajna modela Optima i Sorento. Drugim riječima, kupci mogu očekivati kvalitetnije materijale i višu razinu izrade, kao i veći infotainment zaslon, manje prekidača i sl.

Ponuda motora će ovisiti o tržištu, no u osnovi bi trebala biti identična onoj u Hyundaiju Tucson, odnosno otvorit će ju 1,6-litreni atmosferski benzinac snage 99 kW, odnosno 135 KS, a njega će slijediti turbo izvedba snage 129 kW, odnosno 176 KS. Što se dieselskih motora tiče, tu je 1,7-litreni CRDi snage 85 kW, odnosno 115 KS te 2,0-litreni pogonski stroj snage 136 i 184 KS. Ovisno o izabranom motoru novi će Sportage biti dostupna sa 6-stupanjskim ručnim i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Online premijeru možemo očekivati vrlo skoro, dok će prodaja započeti već do kraja ove godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene