Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ups!

Njemačka policija upotrijebila fotografiju s registarskom oznakom ACAB

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija je u jednoj svojoj promotivnoj kampanji upotrijebila fotografiju Audija A4 s vrlo zanimljivom registarskom oznakom. Naime, kombinacija slova na toj registraciji je glasila ACAB.

 

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Za one koji možda ne znaju A.C.A.B. je anti policijska skraćenica za "All Cop[per]s Are Bastards", odnosno "Svi policajci su kopilad", a ista se i kod nas često može vidjeti u obliku grafita. Inače, riječ je o kratici koja navodno dolazi iz Velike Britanije i veže se uz četrdesete godine prošlog stoljeća i rudarske štrajkove te je često izraz bunta protiv policije, odnosno vlasti.

Odjel za odnose javnošću dotične policijske uprave je nakon nekog vremena shvatio svoj propust i promijenio fotografiju, no jednom na internetu...

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene