Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi motor, više opreme

Nissan predstavio europsku izvedbu nove Navare NP300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je objavio prve službene podatke i fotografije nove generacije modela Navara NP300 u njenoj europskoj izvedbi. Kako se i očekivalo velikih iznenađena nema te će verzija za Stari kontinent biti gotovo identična tzv. globalnom modelu koji je predstavljen krajem prošle godine.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) USPON I PAD VELIKOG BOSSA Zvali su ga "ubojicom troškova", divio mu se cijeli svijet, a sada je završio iza rešetaka Carlos Ghosn (Foto: AFP) Carlos Ghosn Uhićen šef Nissana: Osumnjičen za niz malverzacija i izvlačenje tvrtkina novca

Ovaj će model pokretati novi 2,3-litreni dCi turbodieselski 4-cilindrični motor koji će biti "do 24% ekonomičniji od stare jedinice koju zamjenjuje". Također, ovaj će se pogonski sklop moći pohvaliti i činjenicom kako je "najčišći i najekonomičniji u svom segmentu". Kupcima će na izboru stajati dvije izvedbe snage 118 kW, odnosno 160 KS te twin-turbo snage 140 kW, odnosno 190 KS.

Standardnu će ponudu činiti 6-stupanjski ručni mjenjač, dok će u se u opcijskoj nalaziti i 7-stupanjski automatski prijenos. Također, kupci će moći izabrati između izvedbi s pogonom na dva te na sva četiri kotača, a proizvođač tvrdi kako će kupce privući i bogatom opremom koja će između ostalog uključivati i sustav Around View Monitor, sustav kočenja u nuždi (Forward Emergency Braking - FEB), aktivni tempomat, pomoć pri kretanju uzbrdo, pomoć pri spuštanju, parkirne senzore i sl.

Službena premijera ovog automobila će se dogoditi sredinom idućeg mjeseca na frankfurtskom auto salonu kada će Nissan objaviti dodatne informacije o njemu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene