Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže struja

Nissan će još jednom osvježiti GT-R prije dolaska nove generacije 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je objavio kako će trenutna generacije modela GT-R (R35) dobiti još jedan facelift prije nego na tržište stigne njegov nasljednik koji se očekuje tijekom 2017, a koji bi trebao imati hibridni pogon.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) Optužen za malverzacije Smjenio ga upravni odbor: Uhićeni Carlos Ghosn više nije na čelu Nissana Slika nije dostupna Osvježena 'Godzilla' FOTO: Nissan GT-R u novom ruhu

Konkretnije, osvježena bi se izvedba trebala pojaviti tijekom iduće godine, a jedan od vodećih nissanovih ljudi Shiro Nakamura je ovu potvrdu još jednog facelifta komentirao riječima kako "još uvijek ima mjesta za napredak".

Što je još važnije Nakamura je potvrdio kako bi se novi GT-R (R36) na tržite trebao stići za tri do četiri godine, a iz Nissana je već stigla i vijest kako će taj novitet "prigrliti električnu snagu", odnosno kako će novi GT-R imati hibridni pogonski sklop, a najvjerojatnije će se raditi o pogonskom sklopu razvijenom u suradnji s Williamsom.

Pojedinosti o tom pogonskom sklopu nisu poznate, no očekuje se kako će ga činiti kombinacija 3.0 V6 bi-turbo benzinca te jednog ili više električnih motora snage od najmanje 550 KS.

Dizajn novog modela će biti inspiriran konceptnim modelom 2020 Vision Gran Turismo, a Nakamura je izjavio kako će styling nove generacije "ostati kutijast i funkcionalan" te kako GT-R "nikako ne bi smio biti elegantan već brutalan i sirov", dok će unutrašnjost biti znatno unaprijeđena.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene