Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnjom do uspjeha

Nasljednik Nissana 370Z s hibridnim pogonom i mercedesovim motorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sportski Nissan, Z35 na tržištima bi se trebao pojaviti tijekom 2016, a sljedeće će godine na tokijskom salonu biti najavljen u konceptnom obliku

Prema najnovijim informacijama Nissan bi za otprilike dvije godine trebao predstaviti nasljednika modelu 370Z (na slikama). Konkretnije, vjeruje se kako bi taj model trebao nositi oznaku Z35 te biti dostupan na većini tržišta na kojima je dostupan i sam Nissan.

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) USPON I PAD VELIKOG BOSSA Zvali su ga "ubojicom troškova", divio mu se cijeli svijet, a sada je završio iza rešetaka Carlos Ghosn (Foto: AFP) Carlos Ghosn Uhićen šef Nissana: Osumnjičen za niz malverzacija i izvlačenje tvrtkina novca

Posljednja saznanja o Audiju Q1

Nadalje, poznato je kako će se u ponudi nalaziti dvije karoserijske izvedbe, odnosno coupe i tzv. open top. Oba modela će karakterizirati "oštriji", odnosno agresivniji i dinamičniji dizajn.

Također, Z35 bi trebao biti dostupan i s dva pogonsko sklopa. Ulazni model će pokretati mercedesov 4-cilindrični 2,0-litreni turbobenzinski motor snage od 211 KS uparen s električnim motorom za sada nepoznate snage koji će mu omogućiti veću ukupnu snagu i manju potrošnju goriva.

Vrh ponude će činiti izvedba pokretana, također mercedesovim, 6-cilindričnim 3,0-litrenim turbobenzinskim motorom snage od preko 245 kW, odnosno 333 KS. Izvori spominju i kako će ovaj model imati neki oblik hibridnog pogona, no za sada nema detaljnijih informacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene