Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro predstavljanje najavnog koncepta

Nasljednik Honda S2000 sa 400 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom su počele kružiti patentne skice automobila koji podsjeća na novu Hondu NSX, a pojedini izvori tvrde kako je ustvari riječ o najavnoj studiji nasljednika modela S2000 koji će se dakako u ponudi ovog japanskog proizvođača smjestiti ispod spomenutog NSX-a.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preko 600 KS Honda NSX Type R stiže 2018? Slika nije dostupna Proizvodnja kreće krajem godine Honda objavila dodatne informacije o novom NSX-u

Navodno je riječ o sportski nastrojenom automobilu sa središnje smještenim motorom koji je već dobio zeleno svjetlo za proizvodnju i čija će proizvodnja biti povjerena hondinim pogonima u Ohiju u kojima se proizvodi i njegov stariji i snažniji brat. Ime ovog automobila za sada nije poznato, a na tržište bi u konačnici trebao stići do 2018.

Motoring javlja kako će se raditi o hibridnom modelu kojega će pokretati kombinacija 4-cilindričnog 2,0-litrenog turbo motora iz Civica Type R, čija će snaga biti poveća na oko 330 KS, te električnog motora. Očekuje se kako će se njihova kombinirana snaga kretati oko 400 KS, a ovaj će automobil ujedno imati i SH-AWD sustav pogona na sva četiri kotača.

Zahvaljujući aluminijskom prostornom okviru, karoserijskim površinama izrađenim od plastike ojačane ugljičnim vlaknima i aluminija i sl. ovaj bi automobil trebao težiti oko 1.400 kg. Drugim riječima, kada u obzir uzmemo sve ranije spomenuto radit će se o vrlo zabavnom i agilnom vozilu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene