Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skinuta s trona samo kratko

Nakon četiri desetljeća Lada nema najprodavaniji model u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon četiri desetljeća strani proizvođač automobila je uspio prodati više primjeraka jednog modela na ruskom tržištu od Lade koja se najprodavanijim modelom, i na mjesečnoj bazi, u Rusiji mogla pohvaliti još od 70-ih godina prošlog stoljeća.

 

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Konkretnije, Kia Rio je u studenom na ruskom tržištu prodana u 10.834 primjerka, dok je Lada Granta dostigla brojku od 10.520. AvtoVAZ, vlasnik Lade, tvrdi kako je do ovog posrtaja došlo zbog problema s dobavljačima.

Naime, zbog tog je razloga na par dana zaustavljena proizvodnja Lade Granta što je dakako utjecalo na njegovu isporuku kupcima. Sada su ti problemi riješeni pa u AvtoVAZ-u vjeruju kako će ponovno zasjesti na prvo mjesto.

Inače, do studenog na ruskom tržištu su u ovoj godini dakako najprodavaniji modeli Lade s ukupnom prodajom od 351.992 automobila, a slijedi ih Kia s 175.495 primjeraka. Najprodavaniji model je spomenuta Granta (139.405), dok Kia Rio zauzima treće mjesto (84.350).

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene