Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanji Hyundai i10 dobio redizajn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hyundai Motor Europe objavio je prve službene fotografije nove generacije i10 modela koji će zasigurno unijeti dodatno osvježenje u europsku klasu malih gradskih automobila.

Pet godina nakon što je prvi i10 krenuo u prodaju, Hyundai se odlučio na redizajn koji jasno pokazuje koliko je proizvođač napredovao u ovo proteklo vrijeme. Nova generacija i10 modela imati će elemente koje tipično nalazimo u višim klasama vozila a uz bogatu opremu, prostranost i funkcionalnost, novi i10 donosi i sofisticiran, moderniji dizajn koji će privući mlade ljude, ali i uglađene vozne karakteristike te izuzetno nisku razinu buke u unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija DRAMA NAD DRAMAMA U Frankfurtu hitna evakuacija 20.000 ljudi: Pronađena velika američka bomba Slika nije dostupna Najčuvaniji 'top secret' BMW M5 na nemilosrdnom testiranju u Alpama

Kupci nove generacije i10 modela moći će uživati u najvišem stupnju udobnosti ali i naprednim sigurnosnim elementima s mnogim funkcijama koje se inače nalaze samo kod vozila viših klasa. Oprema poput automatske klime, grijanog kožnog upravljača i tempomata s funkcijom ograničavanja brzine doista pruža udobnost vozila više klase dok se za veću sigurnost brinu elementi poput standardnog ESP-a i prednjih zračnih zavjesa.

Nova generacija gradskog mališana duža je za 80mm, šira za 65mm i niža za 50mm u odnosu na svog prethodnika što drugim riječima znači da će novi i10 pružati najviše prostora za noge i najveći obujam prtljažnika u svojoj pripadajućoj klasi. Putnici na prednjim kao i stražnjim sjedalima moći će tako uživati u ukupno 1.890mm prostora za noge dok je obujam prtljažnika narastao za više od 10% na sveukupno 252 litre (bez spuštanja sjedala).

Novi Hyundai i10 temelji se na potpuno novoj platformi s 5mm dužim međuosovinskim razmakom i drugačije pozicioniranim stražnjim amortizerima kojima je omogućena preciznija kontrola nad kotačima u svim voznim uvjetima i na svim tipovima površina.

Za sada još nema detalja o ponudi motora, ali vjerojatno je da će Hyundai uz novi i10 ponuditi dvije benzinske varijante, 1.0-litreni trocilindrični motor te 1.25-litreni četverocilindrični motor.

►►►   Kia pokazala svoju novu luksuznu limuzinu K9

Europski dizajnerski tim Hyundaija, na čijem je čelu glavni dizajner Thomas Bürkle koji je nekoć radio za BMW, stvorio je dinamičan vanjski dizajn u skladu s proizvođačevom dizajnerskom filozofijom fluidne skulpture ne bi li dodatno naglasili nove atletske proporcije automobila i velikodušne vanjske dimenzije. Profinjen vanjski izgled prati i dizajn interijera te tako u unutrašnjosti možemo očekivati moderan dizajn s visoko-kvalitetnim materijalima na svim ključnim površinama.

Proizvodnja bi trebala krenuti u rujnu a novi i10 s proizvodne trake silaziti će u Hyundaijevoj tvornici u Turskoj. Godišnji kapacitet proizvodnog pogona gdje se također proizvodi i novi i20 model, trenutno iznosi 200.000 vozila, a ta je brojka ostvarena nakon injekcije od nekoliko milijuna eura koliko je investirano u infrastrukturu.

Više informacija možemo očekivati netom pred službeno predstavljanje nove generacije i10 modela javnosti koje je zakazano za međunarodni auto salon u Frankfurtu od kojeg nas dijeli tek nekoliko tjedana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene