Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GAD Motors

Najmanji AMG postao zelena zvijer sa 430 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
GAD Motors je razvio tuning program za povećanje snage za Mercedes-Benz A45 AMG koji donosi 215 KS po jednoj litri obujma motora što je pomalo nevjerojatan rezultat.

Klasa sportskih hatchbackova ovih je dana prepuna modela s malim motorima koji nude fantastičnu snagu a iz tvornice izlaze s više srčanosti nego većina čistokrvnih sportskih automobila. Ali, to očigledno nije dovoljno jer sve više i više tunera osmišlja prelude pakete za povećanje snage takvih gradskih mališana sa srcem junaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

S druge strane, obzirom da su svi današnji sportski hatchbackovi zbog downsizinga opremljeni motorima manje zapremnine, a zbog zahtjeva za većom snagom gotovo bez iznimke imaju turbo punjače, moglo bi se reći da je nova generacija sportskih hatchbackova san svakog tunera.

Tako je nedavno na tapetu došao i novi luksuzni sportski hatchback iz Mercedes-Benza, A45 AMG. Prioritet tunera bio je izvući što je više moguće konjskih snaga iz 2.0-litrenog četverocilindričnog turbo benzinca koji pod poklopcem malog luksuznog hatcha s oznakom AMG standardno dostavlja 360 KS i 450 Nm okretnog momenta.

Nakon reprogramiranja ECU jedinice motora, izlazna snaga povećana je na 430 KS pa zamislite samo što ovaj sportski hatch može sada. To je više snage nego što dostavlja najnoviji Porsche 911 Carrera S model. A pričamo o hatchbacku! To je 215 KS po litri zapremnine motora što je definitivno vrhunski rezultat.

Kao rezultat povećanja snage, A45 AMG do stotke odsad ubrzava za pola sekunde brže te mu je tako od 0-100 km/h umjesto prijašnjih 4.6 sekundi potrebna tek 4.1 sekunda a još impresivniji je podatak da od 0-200 km/h ubrzava za 14.3 sekundi što je poboljšanje od oko tri sekunde u odnosu na standardnu konfiguraciju.

Bilo je pitanje vremena kad će se Brabus dohvatiti i malog A45 AMG modela

Povećanje snage na račun remapa ECU jedinice tek je prvi 'stage' koji nudi tuning kuća GAD Motors, a ovaj aftermarket brend potvrdio je da spremaju nove stvari za daljnje povećanje snage čime bi performanse A45 AMG hatcha mogli pogurati bliže ako ne i preko onih npr novog Porsche 911 GT3 modela ili Audia RS5 i pogurati najmanji AMG u klasu čistokrvnih superautomobila.

Osim što su uspijeli izvući više snage iz sportskog hatchbacka iz Mercedes-Benza, GAD Motors je na A45 AMG stavio crne 19-inčne OZ Racing Superforgiata višekrake alu naplatke omotane Pirelli gumama dok je cijela karoserija omotana u foliju upadljive boje skakavca dok je na boku, naravno, veliki znak tunera.

Cijena ovog tuninga iznosi, za ovaj automobil, sasvim pristojnih 2.800 eura.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene