Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legenda živi

Nabrijani Suzuki Swift

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suzuki Swift totalno je cool mali hatchback koji se prodaje u gotovo svakom kraju svijeta, a Swift Sport je k tome i vrlo zabavan za vožnju ali ipak uz skromni 1.6 motor i 125 KS.

Kako bi obilježili svoj dolazak na američko tržište i dodatno promovirali predstavljanje novog modela za 2011., japanska tvrtka će na auto showu u Pekingu, koji otvara vrata u travnju 2011., predstaviti svoj nabrijani Suzuki Swift R Concept.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Noviteti A, B i C segmenta Suzuki planira šest noviteta do 2017. Slika nije dostupna Potrošnja nevjerojatnih 0.9 l/100 km! XL1 – Štedljivo čudo iz Volkswagena

Inspiraciju za novi Swift R dizajneri iz Suzukija pronašli su u vlastitoj liniji, ali ne automobila već motora, i to GSX-R 'superbikea'. Poput svog uzora, Suzuki Swift R karakterizira agresivan izgled s proširenim branicima i stvarno širokim kotačima.

Automobil je također i snižen te je dobio novi sportski ovjes rađen po mjeri za R koncept. Tu je novi prednji branik s većim usisom, stražnji spojleri itd.

Službeni tehnički podaci još nisu objavljeni ali šuška se da će R koncept pod haubom imati turbo-charge 1.4-litreni motor s četiri cilindra i 160-180 konjskih snaga koje se na prednje kotače prenose preko 7-stupanjskog dual-clutch mjenjača.



Već vidimo da je pod haubom VW 1.4 FSI, koji je uparen s novim 7 brzinskim DSG mjenjačem (isto kao Polo Gti, Fabia RS). Samim tim nadamo se da će se ovaj model pojaviti i u Europi kao nasljednik legendarnog Suzuki Swift Gti iz 1991. godine. To bi bilo super!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene