Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Motocikl na bio-gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatija tvrtka za proizvodnju sanitarija u Japanu predstavila svoj ''motocikl na fekalije'' koji može preći do 200 km na spremniku punom životinjskog izmeta.

Toto Ltd., japanski proizvođač zahodskih školjki, proizveo je potpuno učinkovit motocikl koji umjesto goriva koristi ni više ni manje nego fekalije. Projekt koji je pokrenut 2009. godine pod nazivom ''Toilet Bike Neo'', tako je nedavno i službeno predstavljen javnosti u Fujisawa izložbenom salonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Čim je mlada djevojka dobila čast da krene na probnu vožnju s ovim neuobičajenim motociklom, iz tvrtke Toto vrlo su brzo naglasili da ona sama neće dostavljati ''gorivo''.

Ovaj jedinstven motocikl temelji se na trokotaču s motorom od 250cc a umjesto standardnog sjedala logično (barem njima) nalazi se zahodska školjka. Međutim, važno je spomenuti da ova čudnovata naprava ne radi na fekalijama vozača već na životinjski izmet ili otpadne vode. Sjedalo u obliku zahodske školjke tek je ne previše suptilan marketinški trik.

Dakle, ovaj motocikl koristi bio-gorivo (gnojene, pročišćene i komprimirane fekalije domaćih životinja i otpadne vode iz kućanstava) koje dolazi iz Shika-oi Town-a u Hokkaidou i Kobeu.

''Želimo podići osviještenost među našim kupcima o našoj ekološkoj kampanji za razvoj ekološki prihvatljivih proizvoda kao što su tuševi i WC školjke koji štede vodu,'' dodao je Fujita.

Tvrtka koja se bavi proizvodnjom sanitarija opremljenih raznim funkcijama poput grijanih školjki, sanitarija s ambijentalnom glazbom i kontrolom temperature , ovim projektom Toto je postao predvodnik inicijative čistih vozila na japanskom tržištu.

Prema određenim izvorima postoji realna mogućnost da motocikl doista krene u proizvodnju a vjerujemo (bolje rečeno, nadamo se) da sjedalo u obliku WC školjke neće preživjeti tu tranziciju. Za sada još nema informacija kada bi i po kojoj cijeni ovaj motocikl na bio-gorivo mogao stići na tržište.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene