Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atraktivni dodatak ponudi

Mini potvrdio rad na produkcijskoj verziji modela Superleggera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, Mini je konceptni model Superleggera predstavio tijekom prošle godine i od tada se svako malo pojavi informacija kako ga ovaj britanski proizvođač namjerava provesti u djelo, odnosno kako uskoro možemo očekivati produkcijsku izvedbu tog automobila.

 

Pročitajte i ovo PR AMBICIOZNI, DRUŠTVENI ILI SMIRENI? Otkrijte što boje u domu govore o vama PR TOMIĆ&CO Neodoljivi MINI modeli za savršen Božić 2018

Sada je pak stigla i službena potvrda kako u Miniju rade na razvoju produkcijske Superleggere. Konkretnije, ova potvrda dolazi od minijevog šefa Petera Schwarzenbauera koji je izjavio kako je "interes javnosti za konceptni model bio prevelik" te kako u Miniju treutno "naporno rade kako bi ga doveli na tržište, jer je riječ o ekonomski izazovnom projektu".

Produkcijski bi se model trebao temeljiti na platformi standardnog Minija (UKL platforma) te u pravilu biti automobil s pogonom na prednje, a ako zatreba i na sva četiri kotača. Također, ovaj temelj će biti jamac i relativno male mase te vrlo čvrste konstrukcije potrebne za ovaj model bez krova.

Nadalje, Schwarzenbauer dodaje kako ove modele ne vidi kao nasljednika modela Coupe i Roadster, jer oni nisu u istoj klasi u smislu kako je Superleggera "pravi sportski automobil".

Što se motorizacije tiče Superleggera bi trebala koristiti istu ponudu motora kao i ostatak modelne obitelji, odnosno benzinske i dieselske motore obujma između 1,5 i 2,0-litre, a možda se u njoj pojavi i hibridni pogonski sklop iz serije 2 Active Tourer kombinirane snage oko 220 KS.

Dolazak Superleggere na tržište se može očekivati najkasnije 2019.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene