Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

High-tech naočale

Mini najavio sustav Augmented Vision

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mini će na predstojećem auto salonu u Šangaju predstaviti sustav pod nazivom Augmented Vision, a u osnovi se radi o high-tech naočalama koje na svoja stakle, odnosno leće mogu projicirati razne podatke vezne uz vožnju.

 

Pročitajte i ovo PR AMBICIOZNI, DRUŠTVENI ILI SMIRENI? Otkrijte što boje u domu govore o vama PR TOMIĆ&CO Neodoljivi MINI modeli za savršen Božić 2018

Drugim riječima, ove naočale mogu služiti kao svojevrsni head-up zaslon i prikazivati vozaču podatke o brzini kojim se vozilo kreće, navigacijske podatke i sl, a iste mogu poslužiti i kao tzv. rendgenske naočale kojima će se "moći vidjeti kroz A stup i vrata". Dakako, radit će se o projiciranju slike s kamera koje će se nalaziti na automobilu, što će posebno dobro doći kod primjerice bočnog parkiranja i sl.

Prikazivanje spomenutih i drugih podataka na ovaj način, odnosno uvijek i vidnom polju vozača, a bez prekrivanja okoline, smatraju u Miniju, značajno pridonosi sigurnosti i komforu.

Ovu je tehnologija Mini, odnosno BMW razvio u suradnji s Qualcommom, a obje strane tvrde će se raditi o "inteligentnom sustavu" koji će javnosti zgodno pokazati "što je moguće već danas, a što možemo očekivati u budućnosti".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene