Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi Mini

Mini Minor stiže do 2018?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski izvori javljaju kako je u Miniju donijeta konačna odluka o razvoju i konačnom lansiranju novog tzv. ulaznog, odnosno početnog modela koji će se smjestiti ispod Minija One.

 

Pročitajte i ovo PR AMBICIOZNI, DRUŠTVENI ILI SMIRENI? Otkrijte što boje u domu govore o vama PR TOMIĆ&CO Neodoljivi MINI modeli za savršen Božić 2018

Želja za lansiranjem "novog pravog Minija" je službeno od strane ovog britanskog proizvođača izražena još krajem 2013, no taj se novi mališan ne može temeljiti na UKL platformi pa je stoga bilo potrebno pronaći partnera s kojim bi se podijelili troškovi razvoja i proizvodnje.

Vrlo izgledan kandidat za suradnju je japanska Toyota s kojom minijev roditeljski BMW već usko surađuje, a vremenom bi se to partnerstvo moglo i produbiti. Posljednji izvještaji kažu kao su BMW i Toyota već započeli s pregovorima o zajedničkom razvoju malog gradskog hatchbacka, a rezultat bi trebali biti tzv. Mini Minor i nasljednik toyotinog iQ-a.

Na dizajn će utjecati modeli Paceman i konceptni Rocketman (na slici). Nadalje, minijev bi se model na tržištu navodno trebao pojaviti do kraja 2018, odnosno najkasnije 2019. Očekuje se kako će mu se ukupna duljina kretati oko 3450 mm, što znači da će biti dimenzija sličnih novom smartovom ForFouru. Saznajemo i kako bi mu cijena trebala kretati između 12.500 i 13.500 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene