Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pumpanje SAD tržišta

Merkel za što brže uvođenje elektro automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodaja vozila Chrysler Grupe u Sjedinjenim je Državama u listopadu porasla šest posto u odnosu na rujan. Uz marku Chrysler i prodaja vozila marke Dodge raste iz mjeseca u mjesec. Angela Merkel, s druge strane pak, ubrzava akciju na njemačkom tržištu.

Pozitivan trend u prodaji vozila zabilježile su sve tri marke Chrysler Grupe. Dodge je ostvario porast prodaje od 24 posto dok je marka Chrysler imala porast prodaje od čak 42 posto. Dobrim rezultatima pridružio se i Jeep sa tri svoja vodeća modela: Compass, Patriot  i Commander.

Pročitajte i ovo Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Problemi s migrantima Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima" Slika nije dostupna Brexit Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu: "Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji"

Merkle za što brže uvođenje elektro automobila

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi ubrzati tržišno uvođenje elektro automobila. U tu će svrhu na zajednički sastanak pozvati sve njemačke kompanije iz automobilske i elektro branše. Pozivnicu će dobiti i njemačke regionalne općine, a sve u cilju stvaranja što efikasnijeg plana za komercijalizaciju automobila na struju. Podsjećamo, njemačka je Vlada već ranije najavila kako će kupce elektro automobila stimulirati s čak 500 milijuna eura. Cilj je da do 2020. godine na njemačkim cestama prometuje milijun električnih vozila.

Emisiju Automotiv gledajte u nedjelju, u jutarnjem pšrogramu Nove TV. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene