Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trend koji neće proći

Mercedes-Benz želi još crossover modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim izvještajima iz Mercedesa vodstvo ovog njemačkog proizvođača automobila je uvjereno kako pomama za crossover vozilima neće uskoro prestati, ako uopće ikada i prestane te stoga Mercedes namjerava dodatno proširiti ponudu ovih vozila.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Mercedes-Benz GLA – zasluženi redizajn koji se ne vidi, ali osjeća... Slika nije dostupna TUNING Što nastane kada uprava Mercedesa ode na godišnji? E-klasa All-Terrain 4x4²!

Podsjetimo, trenutno se u ponudi stuttgartskog proizvođača nalaze SUV/crossover modeli GLA, GLC,GLE,GLE Cupe, GL (koji će promijeniti ime u GLS) te G klasa, a uskoro će im se pridružiti i GLC Coupe. Sada je Thomas Weber jedan od članova daimlerove uprave izjavio kako smatra da postoji još prostora u ponudi za nove SUV/crossovere modele te d bi ih bilo uputno lansirati na tržište jer potražnja za njima neće opasti.

Svoje tvrdnje je potkrijepio činjenicom kako ljudi kupuju SUV/crossovere zahvaljujući njihovom povišenom položaju sjedenja koje ulijeva dojam sigurnosti i veće preglednosti te njihovoj mogućnosti korištenja van asfaltnih puteva, iako i sam priznaje mali broj vlasnika se uistinu njima koristi na takav način. Usporedio je to s kupnjom supersportskih automobila koje vlasnici rijetko voze brzinama iznad 250 km/h, ali im je ugodno znati da to mogu.

Weber je dao naslutiti kako će ponuda ovih modela biti proširena prije svega modelima temeljenim na MFA platformi, odnosno možemo očekivati proširenje ponude sjedeće generacije A klas, odnosno uz GLA će stići i druga vozila s povišenom podnicom. Također, na tržište u sljedećoj generaciji možda stigne i GLS Coupe.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene