Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Futuristički MPV

Mercedes-Benz predstavio Vision Tokyo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prije nekoliko dana objavljenog najavnog teasera Mercedes je u Tokiju predstavio svoj novi konceptni model Vision Tokyo, a riječ je o MPV-u koji za pokretanje koristi plug-in hibridni pogon s gorivim ćelijama.

 

Pročitajte i ovo (Foto: JIJI PRESS / AFP) Otkazano 380 letova Snažan tajfun približava se jugu Japana, ruši zidove, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine

Možda najbolji način na koji bi mogli opisati ovaj automobil je reći kako je Vision Tokyo ustvari kombi izvedba studije F 015 Luxury in Motion, a poput njega isto će samo to i ostati. Dugim riječima, ne treba očekivati i produkcijsku izvedbu.

Ova je studija dimenzija 4803 x 2100 x 1600 mm, a tu su još i 26-colni kotači s plavim osvjetljenjem, poput velike maske i pragova. Maska navodno može mijenjati osvjetljenje i uzorak, na primjer u skladu s glazbom koja se reproducira unutar putničke kabine. Na krovu se nalazi kamera koja pokriva cjelokupno okruženje vozila te zajedno s raznim senzorima omogućuje autonomnu vožnju,a ko ju vozač poželi.

Vjetrobransko staklo se pruža neprekinuto preko prednjeg kraja automobila, a tu i tzv. gullwing bočna vrata na lijevoj strani vozila kroz koja se ulazi u prostranu i neobično uređenu unutrašnjost za pet putnika koju okružuju LCD zasloni, a u sredini se nalazi i 3D hologram. Ovi sustav služe za infotainment, zabavu, razne aplikacije, navigaciju i sl.

Pokreće ga pogonski sklop identičan onom u modelu F 015, odnosno radi se o plug-in pogonskom sklopu s gorivim ćelijama, spremnicima vodika od plastike ojačane ugljičnim vlaknima te litij-ionskim baterijama koje se mogu puniti bežično. Ukupna autonomija mu se kreće 1000 km, od čega oko 200 dolazi od baterija, a ostatak od gorivih ćelija. Nadalje, F 015 je imao i dva električna motora smještena otraga svaki snage 100 kW (136 KS) i najvećeg okretnog momenta od 200 Nm.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene