Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Mercedes-Benz predstavio rivala BMW X6 SUVu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz ovoga će mjeseca na auto showu u Pekingu predstaviti svoj najnoviji dodatak modelskoj liniji, Concept Coupe SUV, kojime izravno napada BMW X6.

BMW X6 na tržištu je od 2008., što znači da je već zreo za drugu generaciju, a Mercedes-Benz još uvijek nije izbacio izravnog konkurenta gradskom SUV-u već se proteklih godina usmjeravao na svoje luksuzne limuzine a donijeli su nam i izvrstan performansni hatchback u obliku A45 AMG-a. Međutim, izgleda da je brendu s trokrakom zvijezdom dosta da im BMW otima tržišni udio u klasi gradskih SUV modela te su se i oni napokon odlučili na novi, 'mali' gradski SUV model.

Sudeći prema ovim fotografijama, čini se da će dizajn Concept Coupe SUV modela biti puno agresivniji od ML klase uz i više ukošenu liniju krovišta i stražnje vjetrobransko staklo kao asocijacija na coupe karoserijski oblik. Dizajn Concept Coupe SUV modela inspiriran je proizvođačevim coupeima s četiri vrata poput CLA i CLS modela čiji su glavni dizajnerski elementi preneseni u crossover konfiguraciju.

Mercedes tvrdi da je dizajn konceptnog SUV-a ''realističan'' prikaz onoga kako će budući proizvodni MLC model izgledati. Njemački brend u zadnje vrijeme ima naviku pretvarati svoje koncepte u stvarne proizvodne modele, posebno u slučaju coupea S klase.

Pod pretpostavkom da će potencijalni proizvodni MLC imati večinu motorizacijske opcije kao i M klasa, možemo očekivati sve od 2.0-litrenih turbo motora, preko V6 jedinica do twin-turbo V8 motora. Što se tiče ovog konceptnog modela, za njegove tehničke specifikacije ipak ćemo morati pričekati do auto salona u Pekingu. A, naravno, da će se i AMG odjel htjeti poigrati s novim malim SUV-om ali to ćemo još morati pričekati.

Izvršni direktor Mercedes-Benza, Dieter Zetsche, otkrio je novi Concept Coupe SUV tijekom godišnjeg sastanka dioničara Daimler AG-a u Berlinu. Novi gradski SUV model temelji se na ML-u a biti će izravni konkurent BMW X6-ici. Nakon hatchback modela, čini se da je Mercedes odlučio stati na kraj i BMW-ovoj dominaciji u klasi premium gradskih SUV modela.

Nova V klasa donosi luksuz prve klase

Mercedes-Benz oduševio novim GLA konceptom

''Ova konceptna studija službeno će biti predstavljena javnosti za nešto manje od dva tjedna na auto salonu u Pekingu,'' rekao je Zetsche prilikom svog obraćanja. ''Ali željeli smo vam pokazati ovo vozilo već danas. Vidimo u njemu veliki potencijal za Mercedes-Benz posebice zbog te kombinacije coupea i SUV modela,'' dodaje Zetsche.

Prema najavama, novi Mercedes-Benz MLC model na tržište bi trebao izaći sljedeće godine a proizvoditi će se u Sjedinjenim Državama, točnije u njihovoj tvornici u Alabami gdje se proizvodi i M klasa.

Više fotografija i detalja biti će dostupno nakon objave za tisak u Pekingu 20. travnja.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene