Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povoljniji AMG

Mercedes-Benz najavio novi pod-brand - AMG Sport

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes je najavio dolazak svog novog pod-branda koji će nositi naziv AMG Sport, a radit će se o modelskoj liniji koja će se smjestiti između standardne ponude i klasičnih AMG modela, dok će joj konkurenciju činiti primjerice BMW-ova linija M Performance, audijevi S modeli i sl.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produljeni GT Mercedes-AMG sprema konkurenta porscheovoj Panameri? Slika nije dostupna Downsizing se nastavlja Mercedes-Benz - 5.5 V8 bi-turbo izlazi iz ponude

Ove će modele karakterizirati dorađena motorizacija, standardni pogon na sva četiri kotača (na većini tržišta), posebne dorade ovjesa i šasije te snažniji kočnički sustavi preuzeti iz AMG modela. Sve u svemu naglasak će i dalje biti na performansama i luksuzu, ali uz nešto nižu cijenu.

Prva dva noviteta iz AMG Sport linije će biti predstavljeni već sljedećeg siječnja na detroitskom NAIAS-u. Jedan od njih će biti i GLE Coupe, a drugi će se temeljiti na C klasi. Konkretnije, riječ je navodno o izvedbi C450 AMG Sport s 3.0 V6 turbo motorom snage oko 365 KS. Spomenuti GLE Coupe bi vjerojatno pokretao isti pogonski stroj.

Na priloženoj slici se nalazi i teaseri tih vozila. Kasnije će se detroitskom dvojcu pridružiti i drugi modeli, poput A klase, GLA, C klase Coupe i Cabriolet, SLC-a, E klase, E klase Coupe i Cabriolet i sl.

Prodaja AMG Sport modela počinje iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene