Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za jednostavnije snalaženje

Mercedes-Benz mijenja nomenklaturu SUV-ova, slijede sportski modeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon SUV automobila, ista formula nazivlja kasnije bi se trebala primijeniti i na sportske modele, a kao primjer se navodi SLK koji će u sljedećoj generaciji nositi oznaku SLC.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Mercedes-Benz GLC Slika nije dostupna Trend koji neće proći Mercedes-Benz želi još crossover modela

Prema posljednjim dostupnim informacijama, Mercedes-Benz planira temeljito doraditi nomeklaturu svoje SUV ponude, a nakon toga bi na red trebali doći i sportski modeli. Konkretnije, cilj je usuglasiti nazive modela s njihovom veličinom.

Način na koji su u Mercedesu naumili riješiti taj zadatak vrlo je jednostavan. Naime, svi bi SUV / Crossover modeli trebali koristiti oznaku koja počinje s GL, a treće će slovo predstavljati veličinu konkretnog modela, odnosno njegovu vezu s osnovnim modelima.

Primjerice, to je već napravljeno kod modela GLA koji je povezan s A klasom. Isto će se dogoditi s modelom GLK koji će dobiti oznaku GLC i time se povezati s C klasom. Koristeći istu metodu, M klasa će postati GLE, dok će primjerice budući ML Coupe, o kojem smo već pisali, nositi oznaku GLE Coupe. Konačno, veliki GL će postati GLS i tako biti "S klasa među SUV modelima".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene