Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mercedes-Benz GLK dobio tretman pomlađivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novim osvježenim dizajnom, ekskluzivnom opremom, revolucionarnim pomoćnim sustavima i učinkovitim i agilnim motorima, redizajnirana GLK klasa dodatno će utvrditi svoje vodeće mjesto u klasi SUV-ova.

Novodizajnirani vanjski izgled ovom SUV-u daje još dinamičniji karakter kombinacijom klasičnih linija gradskih terenaca i dizajnerskog jezika postojeće linije limuzina ovog njemačkog proizvođača. Utegnutih linija i površina, vanjski izgled novog GLK govori da je ovo ne samo estetski privlačan već i funkcionalan SUV. Kratki prevjesi, okomiti prednji kraj, tanki krovni stupovi, strmo ukošeno vjetrobransko staklo i zategnuta linija krovišta neke su od karakteristika koje valja spomenuti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodge Charger SRT Hellcat Ovo je najbrža i najjača limuzina na svijetu (NOVI VIDEO) Slika nije dostupna Subaru Redizajnirani Legacy donosi brojna unapređenja u odnosu na svog prethodnika

Ključni detalji vezani za off-road performanse poput prilaznih i izlaznih uglova i odmaka od tla čine osvježeni GLK u potpunosti kompetentnim za svladavanje i najnepristupačnijih terena. Kompaktnim dimenzijama i izuzetno dobrom vidljivošću zahvaljujući dobro odmjerenom položaju sjedenja dodatno je povećana i svestranost ovog modela i praktičnost u svakodnevnoj upotrebi.

Ispod novodizajniranih prednjih svjetlosnih sklopova skrivaju se LED dnevna svjetla u kromiranom okviru. Rešetka hladnjaka s dvije prečke i Mercedes-Benzova zvijezda u središtu rešetke odaju prijenos dizajnerskih elemenata s trenutne linije limuzina. Svjetlosni sklopovi nova su iteracija proizvođačevog poznatog dizajna a standardna automatska svjetla opremljena su LED dnevnim svjetlima dok opcionalni 'Lighting Package' donosi bi-xenon svjetla s aktivnim osvjetljavanjem u zavojima, zatim s Active Highbeam Assist sustavom koji automatski kontrolira paljenje i gašenje dugih svjetala ovisno o prometu, te sustav za čišćenje svjetlosnih sklopova.

Stražnji branik također odaje odvažan, sportski karakter novog GLK s nizom detalja koji naglašavaju širinu vozila te sofisticiranim dizajnom stražnjih svjetlosnih sklopova kao dokaz luksuznom pedigreu ovog vozila. Stražnja svjetla također su kompletno redizajnirana kako izgledom tako i funkcijom. I ovdje su se našle LED-ice koje posebno privlačno izgledaju kada padne mrak.

Na popisu dodatnih opcija se nalaze i pragovi od brušenog aluminija s gumenim umetcima i električni panoramski krov koji donose još više luksuza ali i funkcionalnosti novom GLK.

Dizajneri su se dotakli i naplataka koji od sada dolaze u novom peterokrakom dizajnu i dimenzijama od 19 inča a spomenuti alu naplatci standardno su omotani 235/50 R19 all-season gumama. Opcionalno se mogu naručiti i 20-inčni naplatci u istom peterokrakom dizajnu.

Još jedna opcija vezano za naplatke dostupna je u sklopu AMG paketa opreme za kupce koji žele eleganciju s još više izraženim sportskim karakterom. AMG tako nudi 20-inčne peterokrake alu naplatke a u paket ulaze i prednji i stražnji spojleri, AMG rešetka s dvije kromirane prečke, AMG LED dnevna svjetla i aluminijske nosače na krovu.

Osvježeni interijer donosi moderan dizajn, vrhunski osjećaj kvalitete i velik izbor materijala usporediv s višim klasama vozila. Dizajneri za interijer vozila iz proizvođačevog studija u Sindelfingenu kompletno su redizajnirali komandnu ploču gdje se uz obilje detalja od drva od sada nalaze i prepoznatljivi otvori za zrak u obliku propelera aviona koji podsjećaju na luksuznije modele ovog njemačkog brenda.

U standardnu opremu ulazi kožni multifunkcionalni upravljač s polugama za mijenjanje brzina te 4.5-inčni ekran u boji kod mjernih instrumenata. Na raspolaganju su i nove boje presvlaka i dizajn sjedala dok se za određenu nadoplatu može odabrati potpuno kožni interijer s ambijentalnim osvjetljenjem u LED tehnologiji preko optičkih vlakana što ćemo prvi puta vidjeti u GLK liniji. Također novost kod osvježenog GLK jest i Direct Select ručica za 7-stupanjski automatski mjenjač.

Standardna infotainment oprema kod novog GLK uključuje audio sustav sa šest zvučnika, CD playerom s mogućnošću reprodukcije MP3 formata, Bluetooth sučelje za hands-free telefoniranje i središnji kontrolni gumb te 5.8-inčni ekran u boji. Opcionalni multimedijski paket donosi veći 7-inčni ekran, kameru za vožnju unatrag, bolje glasovne kontrole i COMAND sustav s navigacijom. SIRIUS XM satelitski radio te iPod/MP3 sučelje dio su Premium1 paketa a mogu se naručiti i zasebno, naravno također uz određenu nadoplatu.

Audiofili se mogu odlučiti i za Harman Kardon® Logic 7® surround sustav s ukupno 510 W koji zvuk prenosi preko 12 visoko-performansnih zvučnika.

Pomoćni sustavi s kojima smo se već susreli na S i E klasi kod redizajniranog GLK donose još više aktivne sigurnosti i najsuvremeniju opremu u klasi. GLK tako dolazi opremljen Blind Spot Assist i Lane Keeping Assist sustavima kao dio Lane Tracking paketa dok Driver Assistance paket donosi DISTRONIC PLUS i PRE- SAFE® Brake, Brake Assist Plus, Active Blind Spot Assist i Active Lane Keeping Assist sustave.

Posebno se može naručiti i PARKTRONIC sustav s Active Parking Assist opcijom za automatsko manevriranje u i iz parkirnih mjesta. Za dodatan komfor i lagodnost tu je i KEYLESS-GO.

Mercedes-Benz GLK 350 i GLK 350 4MATIC oba pod poklopcem motora skrivaju 3.5-litrene V6 benzinske motore s izravnim ubrizgavanjem koji dostavljaju 302 KS i 370 Nm okretnog momenta dostupne u rasponu od 3.500 do 5.250 o/min. Ovaj moderan agregat odlikuje dinamičan i glatki rad, a uz ubrzanje od nule do stotke za koje je GLK350 i GLK350 4MATIC-u potrebno oko 6.5 sekundi, neće manjkati ni uzbuđenja u vožnji. Maksimalna brzina pak iznosi 210 km/h.

Novi agregat opremljen je i proizvođačevim ECO Start/Stop sustavom za još nižu potrošnju posebice u gradskoj vožnji. Revolucionarna tehnologija primijenjena u novoj generaciji V6 i V8 motora iz Mercedes-Benza donijela je i treću generaciju sustava izravnog ubrizgavanja s izuzetno preciznim piezo brizgaljkama koji dokazano pozitivno utječe na učinkovitiju potrošnju goriva. 7-stupanjski automatski mjenjač dio je standardne opreme.

GLK 250 BlueTEC 4MATIC dolazi sa 4-cilindričnim dizelskim motorom sa sustavom izravnog ubrizgavanja koji dostavlja ukupno 190 KS i proizvodi 500 Nm okretnog momenta iz zapremnine od 2.143 kubika što mu omogućuje izvrsne performanse. Ključne karakteristike ovog dizelaša su dinamičan karakter, maksimalna brzina i fleksibilnost. Unatoč pohvalnim performansama, ovaj GLK model je izuzetno štedljiv kada se radi o potrošnji goriva.

GLK 350 i GLK 350 4MATIC dolaze opremljeni s nizom elemenata koji su dizajnirani s ciljem donošenja optimalne sigurnosti, udobnosti i agilnosti za vozača i putnike i da smanje pritisak na vozača tijekom dužih putovanja kao i u gradskom prometu. Standardna oprema uključuje prednja sjedala podesiva u osam smjerova s mogućnošću podešavanja visine sjedala, zatim naslonjač za ruke između prednjih sjedala s pretincem za odlaganje stvari koji se nalazi ispod istoga, držače za čaše sprijeda i straga, dvozonsku automatsku klimu s filtrima za prašinu, 12V utičnice na središnjem grebenu i u prtljažniku, te on-board kompjuter s indikatorom potrošnje goriva.

Senzori za kišu, centralno zaključavanje s infra-crvenim daljinskim upravljačem, te tempomat također su dio standardne opreme, kao i zatamnjena stakla i grijani, električki podesivi bočni retrovizori u boji karoserije s ugrađenim indikatorima za promjenu smjera.

Premium 1 paket kupcima novog GLK donosi cijeli niz dodatnih poboljšanja uključujući automatsko zatamnjenje stakala, memoriju za podešenje sjedala s 4-smjernom podrškom za leđa te električki podesiv upravljački stup, iPod/MP3 sučelje, SIRIUSXM satelitski radio, panoramski krov, 115V AC utičnice, te kompas u retrovizoru.

Među ostalim paketima opreme nalaze se: Full Leather Seating paket, Lighting paket, Appearance paket, AMG Styling paket, Multimedijski paket, Lane Tracking i Driver Assistance paket.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene