Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri od pet

Mercedes-Benz dominirao izborom za Svjetski automobil godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes bi se slobodno mogao proglasiti ukupnim pobjednikom ovogodišnjeg izbora za nagradu Svjetski automobil godine.

 

Pročitajte i ovo Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene" Slika nije dostupna Sedam finalista Objavljena imena finalista nagrade Europski automobil godine 2015.

Naime, na svečanosti proglašenja pobjednika koja je održana na auto salonu u New Yorku ovaj je njemački proizvođač osvojio tri od ukupno pet dodijeljenih nagrada.

Prva i najvažnija nagrada ona za Svjetski automobil godine je pripala mercedesovoj C klasi koja se na prvom mjestu smjestila iznad fordovog Mustanga i volkswagenovog Passata.

Mercedes je također osvojio nagrade i za Svjetski luksuzni automobil godine (World Luxury Car of the Year) i Svjetski performance automobil godine (World Performance Car of Year), a te su titule pripale S klasi Coupe i Mercedes-AMG GT-u.

Nagradu za "zeleni" automobil godine (World Green Car of the Year) je osvojio BMW-ov i8, a jedini slavljenik koji nije njemačke krvi je Citroën C4 Cactus. Naime, ovaj francuski crossover je osvojio nagradu za dizajn (World Car Design of the Year), a stručnjaci za dizajn koji su mu je dodijelili su ga nazvali "uistinu osvježavajućim".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene