Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakši i snažniji

McLaren predstavio produkcijski P1 GTR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McLaren je pred ženevsku premijeru predstavio konačnu produkcijsku izvedbu modela namijenjenog isključivo vožnji po trkaćoj stazi, odnosno modela P1 GTR, koji će biti jedan od najskupljih tzv. track-toys automobila ikada.

 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Poreča Jurio i sletio s ceste FOTO McLaren smrskan nakon prometne nesreće: Prolaznici izvlačili putnike, jedna osoba teško ozlijeđena Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu?

Najvažniji podaci su oni koji kažu kako će ovaj model razvijati snagu od 1000 KS, od čega će njih 800 (588 kW) dolaziti od 3,8-litrenog bi-turbo benzinca, o ostalih 200 KS (147 kW) od električnog motora. Prednji je trag kotača širi za 80 mm, a podnica je snižena za 50 mm, a zahvaljujući raznim sportskim tehničkim rješenjima (polikarbonatska stakla, novi karbonski elementi karoserije, ogoljeni interijer, novi sportski ispuh i sl), masa je snižena za 50 kg.

Nadalje, tu su i 19-inčni sportski kotači s pirellijevim slick gumama, agresivniji aero kit u kojem se posebno ističu novi prednji spliter, pragovi te veliko stražnje krilo koje 400 mm iznad karoserije, odnosno 100 mm više od cestovne izvedbe. Novi aero kit je zaslužan za rast downforcea od 10% pri brzini od 240 km/h. Spomenuto veliko stražnje krilo i dalje zadržava DRS funkciju te može pritiskom prekidača mijenjati nagib od 0 do 32 stupnja.

Ovaj će model u Ženevi nastupiti uz McLaren 675LT, a na kraju dodajmo i kako će biti proizveden u ograničenoj seriji te kako će njegovi vlasnici sudjelovati u posebnom programu testiranja i vožnje ovih i drugih mclarenovih vozila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene