Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijera sljedećeg proljeća

McLaren objavio novi teaser Sports Series modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McLaren je objavio novu fotografiju jedne od izvedbi svog novog ulaznog modela iz serije Sports Series koja će premijerno biti predstavljena u travnju iduće godine u New Yorku.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu? Slika nije dostupna Svađa na cesti Skateboardom je vozaču razbio vjetrobransko staklo na McLarenu od milijun i pol kuna

Podsjetimo, riječ je o modelu čiji je razvoj vođen pod kodnim imenom P13, koji će se u ponudi smjestiti ispod modela 650S. Naziv Sports Series će obuhvaćati nekoliko modela, odnosno izvedbi, tj. ponudu bi trebali činiti coupe, spider te hardcore verzije tih karoserijskih izvedbi.

Što se dizajna tiče Sport Series linija će se uvelike ugledati na svoju stariju i snažniju braću od koje će posuditi i karbonsku šasiju. Dimenzijama će biti osjetno manji, a pored toga će glavne razlike činiti novi stražnji difuzor, jedinstvena stražnja svjetla, manji usisnici zraka i sl,

Nadalje, Sport Series modele će pokretati već dobro poznati 3.8 V8 bi-turbo, no njegova će snaga ovaj put biti nešto niža i kretati se između 450 i 500 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 4 sekunde i najveću brzinu od oko 300 km/h.

Prve isporuke se očekuju već do kraja iduće godine, a McLaren planira godišnje prodavati do 2.000 primjeraka jer smatraju kako je riječ o brojci koja ne bi trebala naštetiti imidžu ovog proizvođača kao "vrlo ekskluzivnog branda".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene