Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan član rastuće obitelji

McLaren 675LT stiže u Ženevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McLaren je već ranije potvrdio kao će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti model 675LT, a sada, uz prve službene fotografije, donosimo i potpune tehničke podatke o ovom automobilu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najjeftiniji McLaren do sada Predstavljen McLaren 540C Coupe Slika nije dostupna 570 KS McLaren Sports Series će navodno nositi oznaku 570S

Prije svega recimo kako nam njegovo ime govori o snazi njegovog motora te o činjenici da se radi o automobilu s produljenim stražnjim krajem (long tail) prema uzoru na F1 GTR Long Tail. Dakle, 675 LT pokreće dorađena izvedba bi-turbo V8 3,8-litrenog mclarenovog motora snage 675 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Drugim riječima, ova verzija motora razvija 25 KS i 22 Nm više od one u 650S Coupeu.

Uz to 670 LT je i osjetno lakši od spomenutog 650S na kojem se temelji i to za 100 kg pa mu ukupna masa iznosi 1230 kg. Više snage i manje kilograma je omogućilo poboljšanje performansi ovog automobila koji će do 100 km/h ubrzavati za 2,9 sekundi (-0,1 s), do 200 km/h za 7,9 sekundi (-0,5 s), dok će mu najveća brzina iznositi 330 km/h (- 3,2 km/h).

Nadalje, 675 LT će biti dostupan u pet boja (Chicane siva, Delta crvena, Silica bijela, Napier zelena i Heritage McLaren narančasta). Unutrašnjost dolazi standardno opremljena s karbonskim trkaćim sjedalima, raznim ukrasima, Alcantara presvlakama, klima uređajem, infotainement sustavom i sl.

Cijena će vjerojatno biti poznata nakon ženevske premijere početkom idućeg mjeseca.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene