Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wankel nije mrtav

Mazda potvrdila rad na razvoju sljedeće generacije rotacijskog motora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadnjih par godina smo mogli čuti različite glasine o mazdinom projektu razvoja sljedeće generacije rotacijskog, odnosno Wankel motora pa i one kako su Japanci odustali od njegovog razvoja.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rotacijski motor ponovno u igri Mazda navodno radi na modelu RX-9 Slika nije dostupna Nasljednik dolazi 2017. Nova Mazda RX-8 imat će 456 KS

Sada pak iz same Mazde stiže službeno priopćenje kako razvoj traje i dalje te kako su njeni stručnjaci posvećeni tome da se rotacijski motor vrati na tržište.

Ova vijest stiže iz samog mazdinog vrha, odnosno od šefa ovog japanskog proizvođača Masamichija Kogaija, koji tvrdi i kako će konačni proizvod biti vrlo konkurentan konvencionalnim motorima, no isti se na tržištu neće pojaviti sve dok u Mazdi ne budu 100% uvjereni u njegovu vrhunsku kvalitetu, odnosno spomenutu konkurentnost.

Za sada dakle ipak nema konkretnijih informacija kada bi se ovajmotor trebao ponovno naći na tržištu, no mnogi se nadaju kako će se to dogoditi najkasnije 2017. kada se bude obilježavala pedeseta obljetnica od lansiranja modela Cosmo Sport. Naime, tada bi Mazda, prema nekim izvorima treba lansirati novi RX model koji će naslijediti RX-8 čija je proizvodnja prestala još 2012.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene