Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef Porsche za spas grupacije

Matthias Müller imenovan predsjednikom Upravnog odbora Volkswagen grupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor najvećeg njemačkog proizvođača automobila je imenovao Matthiasa Müllera (62) predsjednikom Upravnog odbora tvrtke Volkswagen AG.

 

Pročitajte i ovo Carl Hahn Nadzirao sveobuhvatne promjene Preminuo nekadašnji direktor automobilskog diva: "Postavio je temelje uspjeha" PR Godina tigra Na hrvatske ceste stigao je jedan malo drukčiji tigar

Na novu funkciju Müller stupa odmah te time nasljeđuje Martina Winterkorna koji je podnio ostavku nakon afere oko emisija dieselskih motora, odnosno tzv. Dieselgate.

Müller trenutno i dalje obnaša funkciju predsjednika Upravnog odbora tvrtke Porsche AG u Stuttgartu te će ostati na toj funkciji dok se ne pronađe odgovarajući nasljednik.

Prilikom preuzimanja funkcije Müller je izjavio: “Moj najvažniji i najhitniji zadatak je vratiti povjerenje u Volkswagen grupu - a to ćemo postići tako što se nećemo libiti "okrenuti svaki kamen" i djelovati maksimalno transparentno kako bismo izvuki prave pouke i zaključke iz trenutačne situacije. Pod mojim vodstvom Volkswagen će učiniti sve što je moguće kako bi razvio i primijenio poštivanje najstrožih korporativnih i etičkih pravila te standarda rukovođenja u našoj industriji. Ako uspijemo to postići, onda će Volkswagen grupa sa svojom inovativnom snagom, jakim markama i iznad svega svojim kompetentnim i visokomotiviranim timom imati priliku izaći iz ove krize još snažnija.”

Što se samog problema oko emisija štetnih plinova tiče interna procjena je pokazala da je otprilike pet milijuna Volkswagen osobnih vozila pogođeno diljem svijeta. Pojedini modeli i modelne godine tih vozila (poput šeste generacije Golfa, sedme generacije Passata i prve generacije Tiguana) opremljeni su isključivo dizelskim motorima tipa EA 189.

Kao što je prethodno objavljeno, sva nova Volkswagen osobna vozila koja ispunjavaju u cijeloj Europi važeću EU6 normu nisu pogođena. To dakle uključuje aktualne Golf, Passat i Touran modele.

Dr. Herbert Diess, predsjednik Upravnog odbora marke Volkswagen osobna vozila, naglasio je: “Radimo punom parom na tehničkom rješenju koje ćemo u najkraćem mogućem roku prezentirati partnerima, našim kupcima i javnosti. Naš cilj je informirati naše kupce što je moguće prije kako bi njihova vozila u potpunosti ispunjavala regulative. Uvjeravam vas da će Volkswagen učiniti sve što je u ljudskoj moći kako bi vratio povjerenje svojih kupaca, trgovaca i javnosti.”

Volkswagen će informirat svako pojedino tržište diljem svijeta o tome koliko je vozila pogođeno tim problemom. Također, navode i kako se intenzivno radi na mjerama sanacije u uskoj suradnji s nadležnim službama za certificiranje te posebno ističu kako sva ta vozila jesu i ostaju tehnički ispravna i sigurna za promet.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene