Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lexus otkrio novi crossover model spreman za mlade urbane vozače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lexus je službeno predstavio svoj novi NX crossover model s kojime će nuditi tri pogonske opcije i mogućnost pogona na sva četiri kotača.

U automobilskoj industriji proteklih nekoliko godina ne manjka iznenađenja pa nije bio niti toliki šok kad je Lexus objavio da namjerava ući u klasu luksuznih kompaktnih crossover modela, a da to nisu samo puste priče govori najavljena premijera Lexus NX crossover modela zakazana za Beijing Auto Show.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Lexus namjerava zadržati svoju poziciju kao vodeći proizvođač luksuznih hibridnih modela a s novim NX 300h ponuda ekološki orijentiranih modela automobila porasla je na ukupno šest a pozicionirati će se ispod popularnog RX modela.

Glavni inženjer Takeaki Kato i njegov tim razvili su NX crossover kao luksuzno vozilo koje će biti svestrano i opremljeno detaljima koje kupci ove klase vozila uobičajeno ne očekuju, pri čemu su ciljna skupina kupaca mladi urbani vozači.

NX je razvijen na način da bude agilniji od klasičnih SUV modela te da ujedno nudi i odvažan i upečatljiv vanjski dizajn koji su ostvarili niskim profilom i jedinstvenom linijom krovišta.

Kao i kod drugih Lexusovih vozila, agresivno dizajniran eksterijer započinje njihovom osebujnom rešetkom koja je sa svake strane obogaćena inovativnim LED svjetlosnim sklopovima i tankim trakama LED dnevnih svjetala.

Dizajn prednjih i stražnjih lukova kotača zagarantirao je širok i nizak stav a isti udomljuju standardne 17-inčne alu naplatke dok će na popisu opcionalne opreme biti i 18-inčna varijanta.

Profil automobila naglašava specifična linija krovišta koja se uzdiže prema stražnjem kraju vozila i stvara napetu siluetu dok istovremeno osigurava velikodušan prostor za glavu za putnike na stražnjim sjedalima.

Lexusov stroj za tkanje karbonskih vlakana

Lexus napokon pokazao novi Coupe u najjačoj verziji sa V8 motorom

Stražnjim krajem dominiraju Lexusovi karakteristični svjetlosni sklopovi u obliku slova L izvedeni u LED tehnologiji dok cjelokupan izgled karoserije odražava dizajn proizvođačeve rešetke hladnjaka.

Unutrašnjost NX crossover modela donosi kombinaciju strukturalnih oblika i visoko-performansnog karaktera te luksuznih materijala dok je najveći fokus stavljen na funkcionalnost. Kombinacija tvrdih metalnih površina i mekih materijala stvara jedinstven dojam.

Instrumente na središnjem grebenu okružuje čvrsti srebrni okvir a kupcima će na raspolaganju biti HMI (Human Machine Interface) tehnologija koja samo dodaje dojmu tehnološki naprednog vozila koji odražava sam dizajn.

Lexus će s NX crossover modelom uvesti inovativni i potpuno novi 2.0-litreni benzinski turbo motor koji će pogoniti NX 200t model te atmosferski motor za NX 200 bazni model. Na raspolaganju će biti standardni prednji pogon ili pak opcionalni pogon na sva četiri kotača. Lexus će također ponuditi i izuzetno učinkovit NX 300h hibridni model.

NX će biti opremljen i cijelim nizom inovativnih on-board tehnologija poput prvi put dostupnog bežičnog sustava punjenja za mobilne uređaje te Lexus Remote Touch Interface sustava s touch padom te Multi-Information ekrana s mnoštvom funkcija, a prvi put biti će dostupan i senzor za mjerenje G sila te mjerač pritiska punjenja turbo punjača, zatim Head-Up Display, Dynamic Radar Cruise Control sustav, Blind Spot Monitor te Rear Cross Traffic Alert.

Novi Lexus NX javnosti će biti predstavljen 20. travnja na Beijing Motor Showu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene