Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Range Rover

Land Rover ponosno predstavio pomladak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljen je novi, baby Range Rover.

Iz studije LRX, koju su mnogi prozivali jednom od najljepših na svijetu, nastao je Evoque, kako glasi ime novog britanskog kompaktnog SUV-a. Ono što posebno valja naglasiti jest činjenica kako se Evoque gotovo nimalo ne razlikuje od genijalno dizajnirane studije, što mu jamči puno medijske pozornosti već na početku životnog ciklusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mali NSX Honda - Posljednja saznanja o baby NSX-u Slika nije dostupna Popunjavanje praznine Range Rover priprema novi model

Serijski modeli uglavnom ne preuzimaju hrabre detalje s kojima se razmeću konceptni modeli, stoga je ovaj potez Range Rovera zaslužuje pohvalu. Tehnički, ovo je najmanji, najlakši i najštedljiviji model kojeg su Englezi ikada napravili. Uz to, ovo je i njihov prvi SUV kojeg će nuditi i u verziji bez pogona na sve kotače.

Dugačak je 435 centimetara, dakle u rangu kompaktnih automobila, odnosno 15 centimetara je kraći od Freelandera te čak 20 centimetara niži. U početku će se nuditi s benzinskim i dizelskim motorima, a 2013. stiže i dizelska hibridna verzija. Taj bi model trebao trošiti svega 3,7 litara na 100 kilometara.
Uz sportsku verziju s dvoja bočna vrata, uskoro stiže i model s četiri vrata. Baby Range je na posebnom eventu predstavila Victoria Beckham. Prodaja počinje iduće godine s cijenom od oko 30.000 eura za osnovni model.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene