Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi SUV

Lamborghini Urus napokon dobio zeleno svjetlo za proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sada je i službeno potvrđeno kako će lamborghinijeva ponuda u skoroj budućnosti biti proširena s produkcijskom izvedbom konceptnog modela Urus.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča s Kosova Nije si mogao priuštiti Lamborghini, pa ga je sam napravio Slika nije dostupna Prigodno za stotu obljetnicu Lamborghini Centenario LP770-4?

Drugim riječima, Lamborghini će u svoju ponudu uvrstiti SUV koji će kupcima postati dostupan do 2018. i koji će se proizvoditi u domaćim pogonima u Sv. Agati.

Naime, pretpostavljalo se kako će proizvodnja morati biti povjerena slovačkim pogonima u kojima se proizvodi Audi Q7, no uz pomoć talijanske vlade (kroz razne porezne olakšice i sl.) osigurat će se sredstva za dodatno proširenje lamborghinijevih pogona u Sv. Agati uz istovremeno zapošljavanje novih radnika te očuvanje originalne talijanske proizvodnje.

Produkcijski će Urus dakle biti treći model u ponudi "razjarenog bika", pored Huracana i Aventadora, a proizvođač očekuje godišnju prodaju od oko 3.000 primjeraka što će u osnovi značiti udvostručenje lamborghinijevih prodajnih brojki.

Što se samog automobila tiče, za sada se zna kako će se temeljiti na modificiranoj platformi Audija Q7, odnosno skorašnjeg bentleyevog SUV-a Bentayga. Očekuju se V8 i V10 motori, vjerojatna je i hibridna izvedba, a hoće li i koje izmjene biti učinjene na dizajnu u odnosu na konceptni Urus za sada nije poznato. Također, nije poznato niti konačno ime ovog automobila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene