Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svega 500 primjeraka

Lamborghini predstavio Aventador Superveloce Roadster

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski proizvođač sportskih automobila iz Sv. Agate Bolonjske je u Pebble Beachu predstavio SV, odnosno Superveloce izvedbu modela Aventador Roadster.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Insider Lamborghini Urus – pompozni bik stiže na SUV pozornicu prije Božića Slika nije dostupna Milost? Nikad čuli Nemaš ispravne tablice? Nemaš Lamborghini! Vlada nesretniku smrskala skupocjeni auto

Riječ je o automobilu koji uvelike nalikuje i veliku je većinu svojih dijelova preuzeo s ranije predstavljene coupe izvede, a najveću razliku dakako čini izostanak standardnog krova, odnosno njegova zamjena dvjema lako i brzo uklonjivim mat crnim pločama (standardna boja, a dostupne su i druge boje) od kojih svaka teži 6 kg.

Dakle, aero paket, unutrašnjost, ovjes i sl. su u osnovi identični onima na coupeu, a tu je i električno pomični stražnji prozor čije će vam spuštanje omogućiti veće uživanje u koncertu motora koji se nalazi iza putničke kabine.

Za pokretanje ovog automobila je zadužen već poznati 6,5-litreni V12 atmosferski pogonski stroj snage 552 kW, odnosno 750 KS pri 8400 o/min te najvećeg okretnog momenta od 690 Nm pri 5500 o/min. Motor je uparen sa 7-stupanjskim ISR mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Recimo i kako se na njemu nalaze pirellijeve PZero Corsa gume dimenzija 255/30 R20 srijeda i 355/25 R21 otraga.

Sve u svemu ovaj će 1.575 kg teški roadster, većinom izrađen od ugljičnih vlakana i aluminija, do 100 km/h ubrzati za 2,9 sekundi, do 200 km/h za 8,8 s te dosegnuti najveći brzinu od preko 350 km/h. Recimo i kako je navedena masa 50 kg manja od standardnog Roadstera, ali i 50 kg viša od SV coupea.

Sve to može biti vaše za oko pola milijuna Eura. Naravno, trebali bi požuriti s narudžbom je r će Lamborghini proizvesti svega 500 primjeraka, a podsjetimo kako je svih 600 primjerka coupea već rasprodano.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene