Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prigodno za stotu obljetnicu

Lamborghini Centenario LP770-4?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim izvještajima Lamborghini će sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu predstaviti novi "posebni" model, za kojega se ranije vjerovalo da će nositi oznaku HyperVeloce, no čini se kako će mu naziv biti Centenario LP770-4.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča s Kosova Nije si mogao priuštiti Lamborghini, pa ga je sam napravio Slika nije dostupna "Lud" kao i Veneno Posljednja saznanja o novom Lamborghiniju

Tako barem javlja francuski tf1.fr koji tvrdi kako je ovaj naziv odabran kako bi se obilježilo stotinu godina od rođenja lamborghinijevog osnivača Ferrucia Lamborghinija (28.4.1916.). Isti izvor navodi i kako će ovaj super ekskluzivni model imati oznaku LP770-4, što dakako znači da će unaprijeđena izvedba 6,5-litreog 12 motora koji će ga pokretati razvijati 770 KS koji će se na podlogu prenositi putem sva četiri kotača.

Sve bi to trebalo omogućiti Centenariu LP770-4 da do 100 km/h ubrza za 2,7 sekundi, odnsno 0,2 s brže od Aventadora LP700-4, na kojem će se u osnovi temeljiti, kao i da dosegne najveću brzinu višu od 350 km/h.

Ranije su nagađalo kako će proizvodnja biti ograničena na svega trideset primjeraka od čega dvadeset coupea i deset roadstera, no Francuzi sada spominju samo ovih 20 coupea i tvrde kako dizajn neće biti toliko ekstravagantan poput modela Veneno jer aerodinamičke prilagodbe neće biti toliko velike.

Nadamo se uskoro saznati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene