Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitomiji bik samo izgledom

Lamborghini Asterion bi ipak mogao u proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako Lamborghini nije odustao od serijske proizvodnje konceptnog modela Asterion LPI910-4 koji je premijerno predstavljen ove jeseni na pariškom auto salonu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milost? Nikad čuli Nemaš ispravne tablice? Nemaš Lamborghini! Vlada nesretniku smrskala skupocjeni auto Slika nije dostupna Priča s Kosova Nije si mogao priuštiti Lamborghini, pa ga je sam napravio

Naime, iz Lamborghinija su odmah nakon premijere ovaj automobil opisali kao "tehničku demonstraciju bez planova za serijsku proizvodnju", no šef odjela za istraživanje i razvoj ovog talijanskog proizvođača, Maurizio Reggiani, je izjavio kako se trenutno vodi rasprava o potencijalnoj cijeni ovog automobila.

Točnije, Autocar prenosi kako bi produkcijski Asterion, ako dobije zeleno svjetlo za proizvodnju, trebao stajati kao Aventador, dakako plus hibridni pogonski sklop, što bi cijenu trebalo podići na oko 450.000 Eura. Razlog za promjenu stava oko Asteriona se navodno krije u vrlo pozitivnim reakcijama potencijalnih kupaca i medija koje su natjerale vodstvo Lamborghinija da razmisle još jednom.

Podsjetimo kako je Asterion pokretala kombinacija atmosferskog 5,2-litrenog V10 snage 610 KS s dva sprijeda smještena električna motora koja pokreću prednje kotače. Također, tu su i litij-ionske baterije te novi 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke u kojem se nalazi treći električni motor.

Kombinirana snaga ovog automobila iznosi 910 KS, najveća brzina 320 km/h, a za ubrzanje do 100 km/h mu je potrebno svega 3 sekunde. Električna autonomija mu iznosi oko 50 km, a tada će mu najveća brzina iznositi 125 km/h. U hibridnom načinu rada potrošnja će mu se kretati oko 4,2 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida 98 g/km.

Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

p>Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene