Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atraktivan hibrid

Kia sprema hibridni crossover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Kia namjerava u razdoblju od najviše dvije godine tržištu ponuditi hibridni crossover koji bi trebao biti inspiriran konceptnim modelom Niro predstavljenim 2013. u Frankfurtu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu? Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa

Koliko je za sada poznato radilo bi se o modelu koji bi ustvari bio umanjena verzija modela Sportage, a s kojim Kia namjerava konkurirati toyotinom Priusu i drugim sličnim hibridnim automobilima. Konkretnije, vjeruje se kako će ovaj novitet biti dugačak oko 4350 mm, dakle veličinom bi se smjestio između Soula (4105 mm) i spomenutog Sportagea (4445 mm).

Također, očekuje se kako će se ovaj model temeljiti na u potpunosti novoj platformi te kako će ga pokretati kombinacija benzinskog 4-cilindričnog 1,6-litrenog pogonskog stroja i električnog motora čija bi se prosječna potrošnja trebala kretati oko 4,7 l/100 km.

Na kraju dodajmo kako bi ovaj automobil trebao ispočetka biti dostupan kao konvencionalni hibrid, dok bi njegova plug-in izvedba s baterijama većeg kapaciteta na tržište trebala stići 2017. spomenuta platforma bi također trebala činiti osnovu za mnoge druge novitete ovog proizvođača.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene