Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elegantni izbor

Kia predstavila novu Optimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kia je na auto salonu u New Yorku predstavila novu generaciju svog limuzinskog modela Optima koji je namijenjen "kupcima u potrazi za svježom alternativom".

 

Pročitajte i ovo Novi svjetski poredak – KIA ima najbolju premium limuzinu? - 5 VRUĆI METAL Novi svjetski poredak – KIA ima najbolju premium limuzinu? Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi SUV dvoboj - KIA Stonic & Hyundai Kona

Što se dizajna tiče, linije i pojedine značajke Optime su prvenstveno lako prepoznatljiva evolucija onih prethodne generacije, no činjenica je kao zahvaljujući novoj maski motora, dinamičnijim svjetlima, vizualno izduženijim i elegantnijim bočnim linijama nova Optima uistinu djeluje svježije i modernije.

Kroz veće je izmjene prošla unutrašnjost ovog automobila za koju proizvođač tvrdi kako će se moći pohvaliti kvalitetnijim materijalima i razinom izrade, jednostavnijim i preglednijim vozačevim okruženjem, udobnijim sjedalima i bogatijom opremom koja će se u određenoj mjeri razlikovati od tržišta do tržišta.

U Americi nova će Optima biti dostupna s tri benzinska 4-cilindrična motora, odnosno atmosferskim 2,4-litrenim pogonskim strojem snage 186 KS te dva turbo motora obujma 1,6 i 2,0-litre te snage 180, odnosno 250 KS. Očekuje se kako će se u europskoj izvedbi potonjim turbobenzincima pridružiti izvedbe 1,7-litrenog CRDi turbodieselskog motora.

Nadalje, u ponudi će se nalaziti ručni 6-stupanjski te opcijski 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke. Zahvaljujući naprednijoj motorizaciji te lakšoj i čvršćoj konstrukciji nova će Optima biti štedljivija i vlasnicima ponuditi bolja vozna svojstva te viši stupanj sigurnosti, čemu će pripomoći i napredna sigurnosna oprema.

Za sada nije poznato kada će Optima stići u Europu, no to bi se moglo dogoditi već ove jeseni u Frankfurtu, odnosno prodaja bi mogla započeti već početkom iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene