Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kia predstavila konceptualnu sportsku limuzinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan, dinamičan i moderan, novi konceptni automobil iz Kie, pripremljen specijalno za Frankfurt Motor Show, naznaka je novog dizajnerskog smjera za ovog proizvođača.

Kia je proizvođač automobila koji nas neprestano iznenađuje. Gotovo svaki novi model koji izađe iz radionica južnokorejskog proizvođača izuzetno je moderan i čak se usuđujemo reći, elegantan. Oni grozni mali hatchevi postali su stvar prošlosti, a svaki novi model koji se pojavi na cesti nanovo oduševljava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro Slika nije dostupna Dobar stari Land Cruiser zategnuo bore

Ekipi iz Kie nedavno je 'pobjeglo' da će ovaj južnokorejski proizvođač automobila na skorašnjem Frankfurt Motor Showu predstaviti koncept coupeovskih linija, a samo par dana kasnije izašle su i prve fotografije i informacije.

Na predstojećem Frankfurt Motor Showu u rujnu, Kia će predstaviti svoju novu dizajnersku filozofiju, a na koji bolji način to napraviti nego konceptualnim automobilom. Šefovi iz Kie novi su koncept opisali kao 'moćni, dinamični i moderni' automobil, a točnije rečeno, radi se o sportskoj limuzini sa stražnjim pogonom i konfiguracijom sjedala 2+2 s izduženim i snažnim linijama koje su gotovo coupeovske.

Kao što ste možda i sami primjetili, čini se da bi ovaj konceptualni sportaš mogao imati stražnja vrata koja se otvaraju u kontra smjeru.

'Ja osobno vjerujem da će ovaj automobil poslati snažnu poruku za Kiu. Spremni smo zakoračiti u novu budućnost, i to velikim koracima. Nije važno s koje strane ga gledate – ovaj konceptni automobil pršti energijom i izgleda kao da je spreman za polijetanje', kaže Peter Schreyer, šef dizajna u Kia Motorsu.

Treba priznati, novi koncept iz Kie ostavlja vrlo upečatljiv prvi dojam. Stražnji kraj koncepta i kotači iz određenih kutova pomalo podsjećaju na Lamborghini Estoque. Prednji dio otkriva uobičajeni Kia stilski izričaj, a primjetan je i tračak Aston Martin One-77 modela. Upravo su ovo detalji koji nam kvare kompletnu priču jer su se kao i Kinezi okrenuli u 'lagano' kopiranje tuđih ideja.

Međutim, bilo kako bilo, Kia očigledno želi pokazati određenu razinu zrelosti, profinjenosti, ali i suvremenosti novim konceptom. Ako ova konceptualna limuzina i krene u serijsku proizvodnju vrlo će vjerojatno biti znatno ublažena iako se iskreno nadamo da će zadržati ovaj oblik, jer ako ostane ovakva kakva je, biti će to najljepši automobil iz Kie koji smo ikada vidjeli.

S ovakvim odvažnim dizajnerskim smjerom jasno je da se južnokorejski proizvođač namjerava uključiti u utrku u klasi limuzina s najboljima i pokušati konkurirati modelima poput Audi A7 i Mercedes-Benz CLS.

Kia će svoj izložbeni prostor imati u hali 3.1., štandu A21, pa tko god se nađe u Frankfurtu na ovogodišnjem auto salonu, navratite i pogledajte uživo ovaj koncept kao i potpuno novu verziju Rio modela s troja vrata i osvježenu verziju Kie Soul.

Za više detalja morati ćemo pričekati frankfurtski auto salon, a do tada uživajte u ovih nekoliko fotografija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene