Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rafiniraniji automobil

Kia predstavila europsku izvedbu Optime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kia je objavila prve službene fotografije europske izvedbe nove, četvrte generacije modela Optima koja će premijerno nastupiti na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu sredinom idućeg mjeseca.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naglasak na dinamičnosti Kia najavila premijeru novog Sportagea Slika nije dostupna Elegantni izbor Kia predstavila novu Optimu

Riječ je o automobilu čija će prodaja na Starom kontinentu započeti već do kraja ove godine, a u borbu za kupce će krenuti s redizajnom vanjštine i interijera, višom kvalitetom, novom opremom i dorađenom motorizacijom.

Značajnijih razlika u dizajnu, u odnosu na već predstavljenu sjevernoameričku izvedbu u osnovi i nema. Tek se malo razlikuju LED svjetla, prednji i stražnji branici i sl. Ukupno gledajući Optima je dimenzija 4855 x 1860 x 1465 mm (+10 x +10 x +25 mm), dok joj međuosovinski razmak iznosi 2805 mm (+10 mm).

Ove su promjene, zajedno s novim rješenjima interijera dovele do povećanja ponude prostora unutar putničke kabine, no razinu komfora podižu i kvalitetniji materijali i izrada, bolja izolacija putničkog prostora, viša razina opremljenosti te rafiniranosti automobila. Ovdje treba dodati i unaprijeđeni ovjes, kruću šasiju, manju masu i sl. Recimo i kako će kupcima na izboru stajati kotači veličine između 16 i 18 cola te kako je zapremina prtljažnika narasla za 5 l na ukupnih 510 l.

Ponudu motora na europskim će tržištima ispočetka činiti benzinski 2,0-litreni CVVL snage 120 kW, odnosno 163 KS te najvećeg okretnog momenta od 197 Nm i dieselski 1,7-litreni CRDi snage 104 kW, odnosno 141 KS te najvećeg okretnog momenta od 340 Nm. Inače, izabrane motore će biti moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim, 6-stupanjskim automatskim te novim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Više ćemo znati nakon frankfurtske premijere, a do tada dodajmo kako će Optima u konačnici dobiti svoju plug-in hibridnu izvedbu, ali će ovaj model postati i "prva kijina high-performance limuzina". Također, na tržište će stići i karavanska verzija, odnosno produkcijska izvedba studijskog modela Sportspace Concept.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene