Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kia pred Ženevu pokazala novi Cee'd

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski proizvođač automobila Kia predstavio je drugu generaciju gradskog hatchbacka – Kia Cee'd

Kia je oduševila europske kupce kada je predstavila svoj gradski hatchback Cee'd na ženevskom auto salonu prije šest godina. Bio je to veliki preokret u dizajnu i kvaliteti izrade nakon čega se Kia počela vrtoglavo penjati na ljestvici popularnosti i izvan svog azijskog tržišta kao ne samo pristupačan već moderan i estetski vrlo privlačan automobil. Sada se Kia vraća na mjesto zločina s drugom generacijom kompaktnog gradskog automobila, modela Cee'd.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Novi model na prvi pogled donosi elegantnije linije, trendovski ukošene prednje svjetlosne sklopove koji se protežu duboko prema bokovima automobila. Dinamičan i sofisticiran dizajn donosi novu zrelost ovom kompaktu koji samopouzdano napada ovu popularnu klasu vozila na europskom tržištu s rivalima poput Golfa i Focusa.

Novi Cee'd s petera vrata je duži, širi i niži od svog prethodnika dok je zadržao isti poduži međuosovinski razmak što bi trebalo zajamčiti još bolje vozne karakteristike i komfor. Coupeovski oblik automobila dodatno naglašavaju strmo ukošen A stup, vrlo niski prednji kraj i produženi bočni prozori.

Prednjim krajem nove generacije Cee'da dominira najnovija interpretacija proizvođačeve poznate rešetke i agresivan dizajn prednjih svjetlosnih sklopova koji udomljuju i LED dnevna svjetla. Novi hatchback solidno izgleda i s boka dok na široj pozadini dojam upotpunjuje stražnji spojler.

Cjelokupan vanjski izgled automobila koji odlikuju relativno jednostavne površine naglašen je brojnim malim detaljima koji dodaju estetsku vrijednost vozilu čime je uspješno izbjegnut dojam kiča. Neki od suptilnih detalja uključuju i novu oznaku proizvođača, oštru liniju indikatora promjene smjera, mnoštvo kromiranih detalja na prednjoj masci i jedinstvene, aerodinamički oblikovane stražnje svjetlosne sklopove koji se protežu na bočne strane karoserije.

Novosti nalazimo i u unutrašnjosti s većom kvalitetom izrade i visoko-kvalitetnim materijalima, kvalitetnijom ručicom mjenjača te dodatkom ekrana na dodir. Ergonomija je također poboljšana orijentacijom kontrolnih elemenata prema vozaču i redizajniranim tipkama. Dizajn komandne ploče inspiriran je aeronautičkom temom s velikim i duboko usađenim mjeračima. Glavna ploča s uzdignutim gornjim dijelom izgleda kao da se omotava oko višefunkcionalnog upravljača pri čemu je položaj gumba postavljen za što lakši i jednostavniji pristup. Glavni elementi poput audio sustava i klima uređaja odvojeni su kako bi se postigao osjećaj prostranosti i luksuzniji izgled.

Novi Cee'd i dalje udobno smješta do pet osoba koje će od sada više uživati u interijeru s mekanijim i kvalitetnijim materijalima, dvobojnim kombinacijama presvlaka s ukrasnim prošivima te suptilnim detaljima koji podižu razinu ekskluzivnosti poput vrlo tankih kromiranih ručica za vrata.

Uz elegantniji i profinjeniji dizajn, privlačnu prednju masku, poneke trendovske elemente poput LED dnevnih svjetala i izduženog oblika prednjih svjetlosnih sklopova, te kvalitetniji interijer s mnoštvom suptilnih estetskih detalja i čak 7-godišnjom garancijom, novi Kia Cee'd hatchback doista ozbiljno namjerava snažno se pozicionirati na europskom tržištu gdje konkurencije definitivno ne manjka.

Južnokorejski proizvođač još uvijek nije objavio informacije o motorizacijskoj ponudi a o tome ćemo više znati s otvorenjem ženevskog auto salona.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene