Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SERVISNI SAVJETNIK

Donosimo 7 savjeta kako se cjenkati pri kupnji rabljenog auta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupnja rabljenog automobila mnogima predstavlja veliki problem, strah je prisutan zbog potencijalnog "mačka u vreći", ali i uvjerljive priče prodavača...

1. Informirajte se
Prije pregovora informirajte se o razini cijena željenog modela. Na velikim internetskim oglasnicima potražite slične modele na vašem području. Tako ćete odrediti raspon cijena. Raspitajte se za tehničke nedostatke, primjerice na internetskim forumima ili u Auto Bildovu posebnom izdanju o rabljenim automobilima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SERVISNI SAVJETNIK TOP 10 automobila Golf klase s najvećim prtljažnikom! Slika nije dostupna SERVISNI SAVJETNIK Doznali smo koliko puta u životu Europljani imaju spolni odnos u automobilu

2. Odredite graničnu cijenu
Prije kupnje postavite sebi čvrstu granicu cijene koju ni u kojem slučaju ne želite prekoračiti. Uoči pregovora ne spominjite željenu cijenu ili ponudu konkurencije jer možda propuštate još nižu cijenu. Ne ponudi li prodavač daljnji popust, cjenkajte se oko dodataka poput kompleta zimskih guma, navigacijskog uređaja ili redovnog servisa koji uskoro slijedi.

3. Pozorno pregledajte
Na pregled automobila povedite nekog sa sobom. Temeljito pregledajte vozilo, iziđite na probnu vožnju. Zatražite na uvid prometnu i servisnu knjižicu. Ako je ponuda ozbiljna, prodavač neće imati ništa protiv provjere rabljenog vozila u servisu ili kod mehaničara.

Sudjelujte u raspravi i otkrijte nam vaša iskustva i anegdote pri kupnji rabljenog automobila na: Auto Bild Hrvatska

4. Nastupite samouvjereno
Primjereno se odjenite da se osjećate ugodno. Nastupite odlučno! Ne precjenjujte marže prodavača rabljenih automobila. Ostanite razumni! Razgovor mora biti ugodan za obje strane jer se time povećavaju šanse za uspjeh pregovora. Ako niste sigurni, okončajte razgovor i najavite se drugim ponuđačima za alternativne ponude.

5. Prikrijte osjećaje
"To je auto mojih snova! Nevjerojatno je kako je i nakon pet godina u besprijekornom stanju. Uzet ću ga, to je najbolji primjerak koji sam ikad vidio!" Tko tako nešto kaže pred prodavačem, otkriva jasnu namjeru kupnje. Prodavač se više ne mora truditi da vas uvjeri pa će i popust koji vam ponudi biti malen.

6. Uzmite si vremena
Prespavajte jednu noć prije konačne odluke. Kupnja se često zaključuje ishitreno. Ozbiljni prodavači neće vas nikad požurivati. Razmislite još jednom; je li to doista automobil koji želite? Odgovara li cijena u usporedbi s drugim ponudama? Je li vas prodavač nagovorio na skuplji i veći automobil? Ako je sve u redu, zaključite ugovor.

7. Zaključite ugovor
Beskonačno cjenjkanje na kraju ide na vaš teret jer se prodavač samo malo-pomalo približava vašoj predodžbi cijene. Zahtijevajte konačnu ponudu. Ako ste došli do svog pregovaračkog cilja, ne upuštajte se ni u kakve daljnje rasprave s prodavačem. Ustrajte na dogovorenim uvjetima i prijeđite na zaključivanje ugovora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene