Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako BMW zamišlja kompaktni hibridni automobil za mlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najava prošlog mjeseca da će BMW predstaviti novi konceptni automobil, bavarski brend ovih je dana predstavio BMW Concept Active Tourer Outdoor.

Bavarski proizvođač BMW otkrio je svoj koncept Actiove Tourer Outdoor koji će biti predstavljen na sajmu Outdoor Friedrichshafen u Njemačkoj. Novi konceptni Outdoor istih je dimenzija i pogonskog sklopa kao i prošlogodišnji Concept Active Tourer koji je predstavljen na pariškom auto salonu. Ako ste očekivali da će nova ''Outdoor'' verzija BMW-ovog Concept Active Tourera biti konceptna studija crossover modela, biti ćete prilično razočarani je nazivnik ''Outdoor'' ne donosi ništa takvog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Sa novim Active Tourer Outdoor konceptom BMW je pokazao kako je moguće kombinirati udobnost i praktičnost za sport i razonodu u kompaktnom hibridnom vozilu. Možda i bitnija stvar je da se sa ovim modelom želi javnosti pokazati kako bi mogla izgledati nadolazeći GT model serije 1 koji bi trebao stići do kraja godine.

Da se prisjetimo, automobil je dug 4.350 mm, 1.833 mm širok i 1.576 mm visok s međuosovinskim razmakom od 2.670mm. Koncept je presvučen atraktivnom Gold Race narančastom bojom, a krase ga i 20-inčne alu-kotače.

Možda najinteresantnija stvar kod novog konceptnog modela jesu nosači za bicikle. Konceptni Outdoor opremljen je s nosačem za dva bicikla za spremanje bicikala unutar automobila. Ovaj nosač može se spremiti u bočnu strukturu automobila ili u podnicu prtljažnog prostora tako da ne predstavlja smetnju u interijeru kad se ne koristi.

►►►   BMW predstavio fenomenalni i8 Spyder

►►►   BMW koncept e – na dva kotača

Ovaj novi Outdoor također koristi plug-in hibridni pogonski sklop koji povezuje poprečno postavljen 1.5-litreni benzinski motor koji pokreće prednje kotače s elektromotorom. Ovaj hibridni pogonski sustav dostavlja ukupnu kombiniranu snagu od 190 KS što hatchbacku omogućava da do 100 km/h ubrza za manje od osam sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od oko 200 km/h uz prateću potrošnju goriva od tek 2.5 l/100km i emisije CO2 od manje od 60 g/km u hibridnom radu.

U unutrašnjosti nalazimo novi ima 8-inčni ekran za BMW ConnectedDrive usluge, navigaciju i status hibridnog sustava. Prostor za prtljagu jednako je velikodušan obzirom da su baterije hibridnog pogona smještene u potpunosti ispod podnice prtljažnika.

Osim plug-in hibridnog pogonskog sklopa i izuzetno visoke razine opremljenosti u klasi luksuznih kompaktnih vozila, ovo je vozilo vrlo važno za BMW Grupu i iz razloga što će platforma na kojoj se proizvodi kasnije biti korištena za sljedeću generaciju MINI modela i potpuno novu modelsku liniju početnih modela BMW-a u 2014. godini.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene