Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako bi izgledali filmovi da svi automobili u njima moraju biti jeftini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobili iz poznatih filmova jednako su slavni kao i glavni glumci a nerijetko su tema mnogih umjetnika. Ovoga puta jedan grafički dizajner dosjetio se jedne vrlo jedinstvene i za ovo vrijeme čak primjerene ideje.

Jeste li ikada razmišljali što bi se dogodilo kad bi vaši filmski junaci proživljavali recesiju kao i sav normalan narod? Grafički dizajner Gerald Bear upitao se upravo to i odlučio je stvoriti seriju ilustracija nazvanu 'Unconventional Heroes' želeći prikazati kako bi izgledalo kad bi najveći heroji filmskog platna vozili cjenovno prihvatljivija vozila, recimo da i oni prolaze malo teža vremena.

Naime, Gerald Bear odabrao je hrpu poznatih automobila iz raznih filmova i zamijenio ih jednako poznatim klasicima, iako daleko manjim i jeftinijim automobilima. Koristeći uglavnom male europske automobile iz sredine 20. stoljeća, svaki retro automobil pomno je odabran kao savršen homage originalu.

Zaboravite na Dodge Chargere, DeLoreane i kromirane beštije. Ovo je svijet u kojem se heroji voze Renault četvorkama, 'fićekima' i Vespama.

Tako se Bruce Wayne vozi u starom Citroenu 2CV umjesto u zloglasnom Batmobileu, Starsky i Hutch prisiljeni su boriti se protiv kriminala u FIAT Pandi umjesto svog opasnog Ford Gran Torina, a Doc Brown i Martin McFly u prošlost (ili budućnost) putuju u FIAT-u 500 umjesto (tada) futurističkog DeLoreana s gullwing vratima. Bolid Formule 1 vozača Nikija Laude prošao je daleko najsmješniju transformaciju iako je najnoviji 'look' Optimus Primea isto prilično smiješan.

Zanimljivo je zamisliti film u koji bi se uklopili ovakvi automobili, film u kojem bi junaci morali tražiti parkirno mjesto i raditi sve one svakidašnje stvari koje nikada ne vidimo u filmovima, osim što bi naravno i dalje spašavali svijet...

Iako se radi o skicama pa je potrebno dosta mašte da bi zamislili kako bi to izgledalo u stvarnom svijetu, nadamo se da će projekt izazvati dovoljno zanimanja da netko Bearovu sjajnu ideju pretoči u stvarnost i zabavi nas kao nitko dosad, jer tko ne bi volio vidjeti Batmana kako hara Gothamom u Citroenu ili Transformerse u kojima glavnu ulogu ima, recimo, Renault 4? Mi svakako bi.

Svaka čast Bearu na stvarno jedinstvenoj ideji. Totalno čudno, smiješno, ali i cool, što ne? Pogledajte galeriju fotografija i odaberite svog favorita!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene