Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ucjena?

Kakav sramotan potez Ferrarija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi će reći kako su očekivali da će Sergio Marchionne narušiti ugled jednog od najcjenjenijih automobilskih brandova ikada, no da će to početi raditi već tako brzo nakon preuzimanja funkcije šefa Ferrarija... E tome se nisu nadali.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Ferrari 458 Italia brzina do 325 km/h VIDEO Brzi i žestoki policajci: Zaplijenili kriminalcu Ferrari pa si ga ostavili za potjere

O čemu se radi? Ferrari (njegovi dileri) je kupce predbilježene za kupnju modela 458 Speciale obavijestio kako bi bilo uputno naručiti više dodatne opreme uz ovaj model kako bi se osigurala isporuka automobila, jer postoji mogućnost da ih se "skine" s liste čekanja ukoliko neki drugi zainteresirani kupac naruči više iste (dakle ponudi ukupno veću cijenu) od onoga koji je već na čekanju.

Razlog ovakvom, prema našem skromnom mišljenju, sramotnom ponašanju se navodno krije u pretpostavci kako će 458 Speciale (jedan od posljednjih atmosferski pokretanih Ferrarija) biti tzv. budući klasik. Drugim riječima, potražnja je velika pa stoga Ferrari nastoji ušićariti što je više moguće novca na svakom prodanom primjerku.

"Prijestup" je veći ako se sjetimo kako je sam Ferrari svoje "posebne" modele poput LaFerrarija ili Enza nudio isključivo "pravim kupcima", na poziv, u želji da tako isključi spekulante koji bi kupili te modele smo radi preprodaje. Ovim potezom i sam Ferrari postaje spekulant, a ako su Talijani htjeli zaraditi više novca na modelu 458 Speciale mogli su mu startu staviti višu cijenu. Kupaca mu i tako ne nedostaje, zar ne?

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene